БитTоррент и БтЏанке "падају” због пиратерије

Веб сајт за дијељење и размјену датотека "БитTорент" је одлучио да оконча све активности, због интензивирања борбе против пиратерије, објавио је данас Француски недељник "Нувел обсерватер". На приступној страници сајта се налази само порука: "Ово је крај моји пријатељи, одлука није лака, али одлучили смо да се сами затворимо, већ годинама се боримо за ваше […]

понедељак, 6 фебруара, 2012 / 18:12

Веб сајт за дијељење и размјену датотека "БитTорент" је одлучио да оконча све активности, због интензивирања борбе против пиратерије, објавио је данас Француски недељник "Нувел обсерватер".

На приступној страници сајта се налази само порука: "Ово је крај моји пријатељи, одлука није лака, али одлучили смо да се сами затворимо, већ годинама се боримо за ваше право да комуницирате, али вријеме је да пређемо на друге ствари, било је то животно искуство, желимо вам све најбоље!".

"БTЈункие", преко кога су обављана претраживања на "БитTоренту", а цензурисао га је "Гугл", никада није био предмет директне тужбе власника ауторских права, али су га они сматрали "крадљивим" сајтом.

bittorrent i btjunkie prestali sa radom