08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас17:10 Вучићу не пада на памет: Пленковић би мијењао Дејтонски споразум

Битлси оборили сопствени рекорд након пола вијека

Легендарни ливерпулски бенд успјела је да обори властити рекорд и да се са албумом „Еби Роуд“ нађе на врху топ листе 50 година од изласка оригиналног издања.

недеља, 6 октобра, 2019 / 14:14

Посебно, јубиларно издање једанаестог албума Битлса, „Еби Роуд“, на коме су се нашли и неки до сада необјављени материјали, са хитовима попут „Дођите заједно“, „О, драга“ и „И ево долази Сунце“ (Come Together, Oh! Darling, Here Comes The Sun), објављен је у септембру, тачно на педесету годишњицу изласка.

Овај албум се 31. јануара 1970. године нашао на првом мјесту топ листе, што значи да се после 49 година и 252 дана поново нашао на истој позицији и тако оборио претходни рекорд који је држао њихов албум Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Критика је тај албум дуго времена сматрала за најбољи албум „Битлса“, а поновно је објављен у јуну 2017. године, тако да се на прво мјесто на топ листама вратио после 49 година и 125 дана. Тако су „Битлси“ сада успјели да оборе сопствени рекорд за више од 100 дана.

Овај успјех изненадио је сера Пола Макартнија, иако он и даље сматра да то јесте „проклето добар албум“.

Уједно, „Еби Роуд“ је и најпродаванији винил ове недеље, са нешто мање од 9.000 продатих примјерака.

Тачно прије 50 година снимљена је и култна фотографија на којој Џон Ленон, Пол Макартни, Џорџ Харисон и Ринго Стар прелазе преко пјешачког прелаза у истоименој улици испред студија у коме су снимали свој 11. албум.

Иако су почетне реакције критике била помијешане, данас се сматра да је „Еби Роуд“ велики комерцијални и музички тријумф „Битлса“, који је на симболичан начин заокружио епоху ове групе, неколико мјесеци прије њеног званичног распада.



Оставите одговор