Билић демантује Фернандеса: Ф4 не одређује ко ће у Евролигу

Директор АБА Лиге Јосип Билић негирао је писање медија да ће пласман у Евролигу сљедеће године изборити финалисти ’фајнал фора’ регионалног такмичења. Билић је рекао да у елитно такмичење наредне сезоне иду двије најбоље пласиране екипе на крају лиге, односно први на табели и освајач АБА лиге. У случају да то буде иста екипа, према […]

субота, фебруар 23, 2013 / 14:01

Директор АБА Лиге Јосип Билић негирао је писање медија да ће пласман у Евролигу сљедеће године изборити финалисти ’фајнал фора’ регионалног такмичења.

Билић је рекао да у елитно такмичење наредне сезоне иду двије најбоље пласиране екипе на крају лиге, односно први на табели и освајач АБА лиге.

У случају да то буде иста екипа, према ријечима Билића, директан пласман у Евролигу ће обезбедити другопласирани тим на крају регуларног дијела сезоне.

„Тај господин који је дао информације, не зна ништа и то што је он рекао није тачно. Право играња у Евролиги одређује се на темељу наших пропозиција и то се од почетка сезоне зна. У Евролигу иду две најбоље пласиране екипе на крају лиге. ’Фајнал фор’ се игра само за првака, а остала мјеста се одређују на основу пласмана у редовној лиги. То значи, на примјер, ако Игокеа буде прва на табели, иде сигурно у Евролигу, а иде и побједник ’фајнал фора’. Ако то буде иста екипа, у Евролигу иде другопласирана екипа из редовне лиге“, рекао је Билић за Б92.

Билић је тако одговорио на наводе директора за комуникације Евролиге Дијега Фернандеса, који је истакао да ће финалисти завршног турнира АБА лиге играти у елитном такмичењу.

„Право играња у Евролиги у сезони 2013/14 оствариће клубови АБА лиге искључиво на основу коначног пласмана у АБА лиги у сезони 2013/13 и то два најбоље пласирана клуба“, стоји у правилнику АБА лиге за сезону 2012/13.

Билић је, такође, појаснио да пласман у квалификације за Евролигу зависи такође од пласмана на табели на крају регуларног дијела сезоне, а не од пласмана на завршном турниру.Оставите одговор