"Билд" без обнажених жена на насловној страни

Њемачки лист "Билд" одлучио је да прекине традицију дугу скоро 28 година и склони са насловне стране фотографије голих жена. "Билд" је до сада објавио више од 5.000 фотографија голих жена на првој страни од 1984. године. Под насловом "Билд одбацује дјевојку са 1. стране" дјевојка са посљедњег издања Ева из Пољске каже "Ја сам […]

субота, 10 марта, 2012 / 17:09

Њемачки лист "Билд" одлучио је да прекине традицију дугу скоро 28 година и склони са насловне стране фотографије голих жена.

"Билд" је до сада објавио више од 5.000 фотографија голих жена на првој страни од 1984. године.

Под насловом "Билд одбацује дјевојку са 1. стране" дјевојка са посљедњег издања Ева из Пољске каже "Ја сам посљедња".

Одлука да се прекине ова традиција донесена је на састанку руководства листа у четвртак, на Међународни дан жена.

"То је можда мали корак за жене, али велики за ‘Билд’ и мушкарце", пише лист.

"Билд" је поново објавио исјечак из издања од 13. маја 1970. године са насловом "Жене имају мање у глави од мушкараца", додајући да је "овај стари наслов сада апсолутно срамотан за нас".

Аналитичари кажу да, иако ће слике голих жена и даље бити објављиване на унутрашњих странама листа, доћи ће до одређених промјена имиџа, можда због пада тиража.

У Њемачкој траје дебата о улози жена јер чине мањи удио у одборима великих компанија у односу на Британију или САД.

Вјерује се да та дебата, као и чињеница да је жена на челу државе, представљају знак да се ствари мијењају и да се лист "Билд" прилагодио промјенама.

"Билд" је у четвртак дао слободан дан свим запосленим женама поводом Дана жена истичући да су одлуку да се уклоне фотографије голих жена донијели мушкарци.