Бил Клинтон данас у Црној Гори

Инаугурална конференција Балканска иницијатива за јачање друштва југоисточне Европе биће одржана данас у Будви, а специјални гост биће бивши амерички предсједник Бил Клинтон. Клинтон ће, како је најављено, одржати главно предавање на конференцији, а у уводном дијелу скупа учесницима ће се обратити и предсједник Владе Црне Горе Игор Лукшић и предсједник Атлас групе Душко Кнежевић. […]

недеља, 22 маја, 2011 / 09:56

Инаугурална конференција Балканска иницијатива за јачање друштва југоисточне Европе биће одржана данас у Будви, а специјални гост биће бивши амерички предсједник Бил Клинтон.

Клинтон ће, како је најављено, одржати главно предавање на конференцији, а у уводном дијелу скупа учесницима ће се обратити и предсједник Владе Црне Горе Игор Лукшић и предсједник Атлас групе Душко Кнежевић.

Учесници конференције су уважени политичари, лидери из пословног свијета и непрофитног сектора, државни званичници, научници, представници медија и бивши високи званичници из земаља југоисточне Европе.

Теме конференције биће "Двије деценије касније – научене лекције, нове идеје и заједничке вриједности" и "Приватно-јавно партнерство – инвестирање у заједничку будућност".

О теми "Двије деценије касније – научене лекције, нове идеје и заједничке вриједности" говориће бивши црногорски премијера Мило Ђукановић и бивши предсједници Хрватске и Словеније Стјепан Месић и Милан Кучан, а о теми "Приватно-јавно партнерство – инвестирање у заједничку будућност" директор Европске инвестиционе банке Томас Барет и потпредсједник Абу Даби Капитал Групе Мухамед Мике Тархини.

Из Владе Црне Горе је саопштено да ће конференција бити прилика за разматрање кључних изазова са којима се југоисточна Европа суочава, кроз развој прекограничне сарадње и нових модела међусекторске сарадње и јачање сарадње међу лидерима држава овог региона и њихових пословних заједница.

Скуп ће бити одржан под покровитељством Владе Црне Горе и Атлас Фондације.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор