Бил Гејтс Старозавјетни: Наредне деценије епидемија убија 30 милиона људи

Оснивач компаније Мајкрософт, милијардер Бил Гејтс сматра да би државе свијета требало да се припреме за пандемију која предстоји, и то на исти начин као што би се припремале за рат.

понедељак, 30 априла, 2018 / 10:07

Гејтс вјерује да ће смртоносна епидемија погодити нашу планету током наредне деценије и да ће смртоносна болест убити више од 30 милиона људи за неколико, највише шест, мјесеци.

Ово апокалиптично упозорење, Гејтс је изнио у петак на научном скупу у Масачусетсу, а о томе је говорио и раније, само са нешто мањом убијеђеношћу у своје тврдње.

Напоменувши да је "обично оптимиста", Гејтс је изјавио:

"Постоји једно подручје у коме свијет не чини довољно да постигне напредак, а то је припремљеност за избијање пандемије", рекао је он, напомињући да би сљедећа епидемија могла да потекне са екрана компјутера.

У прилог својој тврдњи, али и да би био схваћен озбиљно, он је истакао и да ће се поводом опасности о којој је говорио ускоро срести и са америчким предсједником Доналдом Трампом, наводи Дејли Стар.

Изгледа да и амерички Конгрес сматра да "има нечега" у Гејтсовим тврдњама, будући да је одобрио додатна средства Националном центру за контролу и превенцију болести.

Претпоставља се да ће управо САД предводити глобалну заштиту, и подстаћи друге државе, да се припреме за избијање пандемије.