Бијес је дар: Бањолучки Револт у специјалној и паралелној вези са Новим Садом (ВИДЕО)

Бањалучка група Револт представила је нови сингл, а у питању је нумера "Бијес је за дар" за коју је снимљен и пратећи видео-спот. Нова пјесма је четврти сингл који ће се наћи надолазећем албуму "Контракције", заједно са претходно објављеним композицијама "Снови", "Антагонист" и "Земља".

четвртак, 8 априла, 2021 / 15:02

Чланови бенда кажу да је пјесма "Бијес је дар" логичан наставак раније објављеног сингла "Земља".

-Иако је данас изузетно лако галамити против било какве врсте система, некако смо покушали да то сагледамо кроз лични, интровертни моменат. Тако и "Бијес је дар" говори о проблемима на личном нивоу, накупљеним због вањских утицаја. За свакога су ти утицаји различити: од незадовољства послом, стањем у друштву, корелацијом са блиским људима, па све до баналних ствари, попут комшије који баца смеће гдје не треба. Тако се и у пјесми нисмо бавили конкретним стварима, него општим незадовољством, које је, опет, индвидуално и лично за сваког од нас – наводе из Револта.

Када је музика у питању, она је израз који је сасвим очекиван од Револта – са снажним гитарама и без пуно компликовања. Снимана је у бањалучком студију Косник, а за снимак и микс је био задужен гитариста бенда Дејан Савић, који заједно са остатком бенда потписује продукцију, док је мастеринг повјерен Нинославу Добријевићу Тикију из студија Дигитал Бојлер.

Дуго смо имали проблем да завршимо пјесму, али нам је у томе помогао Тики са мастерингом, којим смо заиста презадовољни. Што се тиче спота, ту смо преко Бојана (пјевач Револта, оп.а) ступили у контакт са Тодором Боканом, момком из Новог Града, који студира у Новом Саду – објашњавају из Револта.

Бокан, иначе студент друге године, окупио је своју екипу са Академије умјетности у Новом Саду и направио видео који се бенду допао због младалачког и искреног приступа.

Да смо се ми питали, вјероватно бисмо неке ствари урадили другачије, али некада је добро да људи са стране виде то на свој начин и направе своју визију спота. С обзиром на то да смо сви у бенду старији и затворенији, полако учимо да сарађујемо са другим људима и отварамо се у том смислу, јер пуно је добрих идеја које пропустите ако сте затворени у своја четири зида – закључују из Револта.

Револт је настао 1995. године, а поред албума "У кући бола" (2000), заступљени су на неколико компилација. Група је кроз разне фазе постојања свирала широм региона, али и у неколико земаља Европе. Револт данас чине Драшко Кременовић (вокал), Бојан Дакић (вокал), Милан Тица (гитара), Дејан Савић (гитара), Карло Томић (бас гитара) и Дамир Вукелић (бубањ).