Бијељина- Живот рађа афоризме!

БИЈЕЉИНА- У Бијељини је синоћ одржан 8. Међународни фестивал хумора и сатире „Бијељина 2011“, на којем су се публици представила 32 афористичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и дијаспоре.  "Сви смо постали воајери – ништа не купујемо, само буљимо у излоге", "Решила и ја да окренем нови лист, кад тамо пише реприза", "БиХ је […]

субота, април 9, 2011 / 09:48

БИЈЕЉИНА- У Бијељини је синоћ одржан 8. Међународни фестивал хумора и сатире „Бијељина 2011“, на којем су се публици представила 32 афористичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и дијаспоре.

 "Сви смо постали воајери – ништа не купујемо, само буљимо у излоге", "Решила и ја да окренем нови лист, кад тамо пише реприза", "БиХ је толико мала земља да немаш гдје у њој закопати ратну сјекиру", "Неко и ове ноћи мисли на мене – они којима дугујем новац", "Жена и ја смо добили дете, али не знам од кога", само су неки од изречених афоризама који су насмијали публику у препуној сали Народне библиотеке "Филип Вишњић".

 Афористичар и организатор фестивала Грујо Леро рекао је да је фестивал из године у годину посјећенији, али да се повећава и број учесника.

"На плакату штампаном у А3 формату нису могли сви да стану, па ћу сљедеће године штампати на А2 формату", нашалио се Леро.

 Да фестивал хумора и сатире у Бијељини све више добија на значају потврђују и учесници, који су га оцијенили као најбољи у региону, вјерујући да ће се очувати и развијати.

 "Ово је најмасовнији фестивал хумора и сатире у региону и учествујем трећи пут. Афористичари немају често прилику да се обраћају великом броју људи и зато би требало све учинити да се овај фестивал у Бијељини очува", рекао је афористичар из Србије Александар Чотрић.

Синоћ је промовисан и зборник афоризама "Добро јутро колумно" Грује Лере, који садржи најбоље афоризме изречене на прошлогодишњем фестивалу, на којем је учествовало 26 афористичара.

Леро је сакупио и објавио шест зборника афоризама, који су излазили од 2006. године до данас – "Књига смијеха", "И вријеме нас узело на зуб", "Шекспире, молим једну виљемовку", "И посљедњи мохиканац је испред нас", "Пљачка им материна", те "Добро јутро колумно".

Подршку фестивалу пружило је Министартво вера и дијаспоре Србије и Административна служба општине Бијељина.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *