Бијељина: Успјешно завршена „Дринска регата 2011“

Више од 1 200 учесника и преко 150 пловила учествовало је данас на манифестацији „Дринска регата 2011“, која се пету годину за редом одржава у оквиру Пантелинских свечаности.

недеља, август 7, 2011 / 22:07

„Пловидба је успјешно завршена и током регате није било инцидената“, потврдио је Срни директор општинске Туристичке организације Симо Лакетић.

Учесници су јутрос кренули са старта од шљункаре „Милошевић“ у Јањи и маршутом дугом око 20 километара пловили до циља код Павловић моста, гдје су стигли нешто послије 16.00 часова и наставили дружење уз ручак и забавни програм.

Према ријечима Лакетића, овогодишња регата је највећа до сада, а у њој су учествовали и гости из Њемачке, Француске, Словеније и Грчке.

„Регата је само један сегмент туристичког садржаја Семберије, али и једна од најважнијих манифестација у овом крају“, рекао је Лакетић.

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић рекао је да је и ове године општина Бијељина обезбиједила ручак за све учеснике и госте, као и гориво за чамце служби које обезбјеђују регату.

У обезбјеђивању регате учествовали су Гранична полиција БиХ, полицијске станице у саставу ЦЈБ Бијељина, Дом здравља и рониоци, а организатори су општина Бијељина, Туристичка организација и Цивилна заштита општине Бијељина.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *