Бијељина: Смијењен директор Центра за културу

Одборници Скупштине града Бијељина смијенили су данас директора Центра за културу "Семберија" Лазара Авакумовића и за вршиоца дужности директора ове установе именовали Синишу Бошковића, потврдио је Срни предсједник Скупштине града Драган Ђурђевић.

четвртак, 28 марта, 2013 / 17:07

"Након што су одборници прихватили одлуку Управног одбора Центра за културу, којом није усвојен извјештај о раду Центра за 2012. годину, као ни програм рада за 2013. годину, приступили су усвајању приједлога за смјену Авакумовића", појаснио је Ђурђевић.

За вршиоца дужности директора изабран је Синиша Бошковић, који је раније обављао функцију директора СКУД-а Семберија.

Лазар Авакумовић, који је члан Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ", оцијенио је у изјави Срни да је његова смјена "чисто политички чин" и најавио да ће тужити Управни одбор Центра за културу и одговорне за његову смјену.

"Ово је класична политичка смјена, нико ме није ни информисао да би о мојој смјени данас могло бити ријечи, као што ме нико није ни позвао на сједницу", тврди Авакумовић и напомиње да је легално изабран за директора Центра јавним конкурсом.

Он је рекао да Управни одбор Центра доноси низ незаконитих одлука, због чега се, како каже, обраћао и Скупштини града, али и Министарству просвјете и културе Републике Српске.

Према његовим ријечима, на незаконит начин смијењен је и директор Агенције за мала и средња предузећа Вујадин Поповић. "Смијењен је на непостојећој сједници Скупштине града и то вам све говори", каже Авакумовић.