Бијељина: Почиње школа умјетничких заната

"Љетна школа умјетничких заната", коју организује Школа иконописа "Одигитрија" Епархије зворничко-тузланске почеће сутра, на крсну славу Школе – дан иконе пресвете Богородице Одигитрије. Јереј Васо Поповић рекао је Срни да ће у оквиру ове школе бити одржана предавања професора са Академије за умјетности и конзервацију Српске православне цркве /СПЦ/ у Београду, а биће затворена пројекцијом […]

недеља, 8 јула, 2012 / 12:30

"Љетна школа умјетничких заната", коју организује Школа иконописа "Одигитрија" Епархије зворничко-тузланске почеће сутра, на крсну славу Школе – дан иконе пресвете Богородице Одигитрије.

Јереј Васо Поповић рекао је Срни да ће у оквиру ове школе бити одржана предавања професора са Академије за умјетности и конзервацију Српске православне цркве /СПЦ/ у Београду, а биће затворена пројекцијом филма о теми "Икона".

"Полазници на стручним предавањима, која ће држати признати професори Академије СПЦ, треба да стекну основна знања из иконописа, мозаика, калиграфије и вајања“, рекао је Поповић.

Он је истакао да је ова школа добра прилика да сви талентовани грађани, не само полазници Школе иконописа, усаврше своје знање кроз умјетничка предавања и радионице који се први пут одвијају у Бијељини.

"Очекујемо више од 50 полазника који ће имати прилику да прошире своје знање и стекну нова искуства током три недјеље, колико ће трајати љетна школа“, рекао је Поповић.

Домаћин "Љетне школе умјетничких заната" је Музеј Семберије, а организатори су Школа иконописа "Одигитрија" Епархије зворничко-тузланске и Академија СПЦ за умјетности и конзервацију из Београда.Оставите одговор