Бијељина: Орашанин напушта клуб СДС, али остаје у СДС

Мирјана Орашанин саопштила је да је због неслагања са руководством Градског одбора /ГО/ СДС Бијељина напустила Клуб одборника СДС у Скупштини града Бијељина и да ће убудуће дјеловати као независни одборник.

понедељак, 13 септембра, 2021 / 18:31

Орашанин је истакла остаје члан СДС-а и да наставља своје дјеловање као независни одборник, јер не жели бити дио лошег амбијента у овој странци у Бијељини, нити жели да је грађани идентификују са нерадом и лошим резултатима.

– Разлог за овакав мој корак јесте неслагање са руководством ГО СДС Бијељина, а првенствено неслагање са предсједником одбора Томицом Стојановићем и већим дијелом Предсједништва у погледу начина вођења странке", саопштила је Орашанинова.

Она је истакла да ГО СДС у Бијељини одликују нерад, неорганизованост, лоши међуљудски односи, креирање амбијента у коме се брине само о личним интересима и позиционирању чланова Предсједништва.

– ГО СДС Бијељина не окупља, не организује, не позива људе, прави селекцију људи на основу географског поријекла. ГО СДС Бијељина не ради ништа у погледу јачања странке и њене афирмације", истакла је Орашанин.

Она наводи да ГО СДС у Бијељини нема мјеста за професионално остварене и некомпромитоване људе, те да свакодневно разговара са великим бројем људи, симпатизера, активиста, чланова, кандидата са одборничке листе и да сви исказују незадовољство радом странке.

– Осим тога, људи који су нас подржали на изборима свакодневно ме заустављају на улици и исказују своје незадовољство јер њихова очекивања нису остварена", рекла је она.

Орашанин наглашава да је више пута разговарала и са предсједником ГО СДС у Бијељини Томицом Стојановићем и другима, упозоравала на овакво стање, али није наишла на разумијевање.

– Мој данашњи чин је црвено дугме, упаљен аларм упозорења СДС-у да Градски одбор странке у Бијељини не функционише. Сви добронамјерни људи који желе добро СДС схватиће да је овај мој чин добронамјеран и усмјерен на спашавање СДС у Бијељини", навела је она.