Бијељина: Незадовољници из СДС протестовали испред Општине

Неколико десетина бивших и садашњих функционера бијељинског СДС-а окупило се синоћ испред зграде општине Бијељина у којој је трајала сједница Општинског одбора, изражавајући незадовољство радом странке и односом најужег руководства према осталим члановима. Окупљени, међу којима је био велики број оснивача СДС-а,су протестовали јер им, како кажу, није дозвољено да присуствују сједници, а члан Општинског […]

понедељак, 27 децембра, 2010 / 13:39

Неколико десетина бивших и садашњих функционера бијељинског СДС-а окупило се синоћ испред зграде општине Бијељина у којој је трајала сједница Општинског одбора, изражавајући незадовољство радом странке и односом најужег руководства према осталим члановима.

Окупљени, међу којима је био велики број оснивача СДС-а,су протестовали јер им, како кажу, није дозвољено да присуствују сједници, а члан Општинског одбора СДС-а Драган Анђелић нагласио је да незадовољни чланови странке сматрају да су потребни унутарстраначки демократски избори и раздвајање функција, а посебно начелника општине и предсједника Општинског одбора СДС-а.

– Не можемо да уђемо на сједницу ми, оснивачи странке, као ни други њени чланови без посебних пропусница. Оне су понижење за нас. Све што тражимо јесте слобода унутар странке, демократија, демократски избори у нашој странци, то је суштина свега – ништа више од тога не тражимо – рекао је Анђелић новинарима.

Ненад Радловић, члан ОО СДС-а Бијељина и актуелни начелник општинског Одјељења за борачка питања истакао је да већ дуго у СДС-у "не иде све како треба".

– Као оснивач странке понижен сам пропусницама које су нам послате, а горе сједе сада неки који су чланови од 2005. године и који од тада праве неку нову странку која није, нити може бити СДС. Накарадно је створена скупштинска већина којој дадосмо све, али због чега, коме и шта би друго требало радити него се борити док демократија у овој странци не побиједи – рекао је Радовић.

Предсједник ОО СДС и начелник општине Бијељина Мићо Мићић рекао је да су чланови странке, који су се синоћ окупили испред зграде општине, својим понашањем показали да не могу у легалним институцијама странке остварити неке своје болесне амбиције.

Према Мичићевим ријечима, сви руководиоци странке, цијели Општински одбор, сви предсједници мјесних одбора, чланови Главног одбора, одборници у Скупштини општине, начелници – могли су ући на састанак на коме је требало да се донесе одлука о расписивању избора у странци.

-Они су хтјели прије почетка избора да одреде ко би могао бити будући предсједник ОО СДС – рекао је Мићић о окупљенима.

На састанку није било 11 чланова Општинског одбора, од 65 колико их укупно има, а њих осам било је испред зграде општине који нису ушли,.

– Није могао ући неко са улице ко није члан ни мјесног, ни општинског одбора. Довели су 20-оро дјеце који не знају ни зашто су дошла, довели су још око пет озбиљних људи и било је њих 11 из Општинског одбора – рекао је Мићић и поновио да су сви функционери Општинског одбора имали позивницу за састанак.

Он сматра да њихово неприсуствовање састанку представља притисак на њега како се не би поново кандидовао за предсједника ОО СДС, а с циљем раздвајања функција.

– Они знају да, ако се кандидујем, да ћу побиједити. Рекао сам на сједници ОО да ћу се кандидовати и надам се да ћу опет бити предсједник ОО СДС- рекао је Мићић.

Мићић каже да у странци влада демократија и додао да ће избори за предсједника Општинског одбора СДС бити одржани у марту наредне године и да сви могу бирати према својој вољи.Оставите одговор