Бијељина: Морају вратити 337.500КМ непрописно додијељених подстицаја за пољопривреду

Провјером начина додјеле подстицаја у пољопривредној производњи током 2020. године, градско Одјељење за инспекцијске послове, у сарадњи са Одјељењем за привредни криминал Полицијске управе Бијељина, утврдило је низ неправилности, односно, непоштовања одредаба Правилника о начину и условима подстицаја у пољопривредној производњи.

недеља, 27 јуна, 2021 / 12:21

На основу тога, надлежни инспектори су издали 31 рјешење о поврату новчаних средстава која су прошле године додијељена из буџета Града. Укупан износ тражених новчаних средстава по основу издатих рјешења је 337.500 конвертибилних марака, односно, појединачно од 1.500 до 15.000 КМ.

Градска управа подсјећа да су подстицаји бесповратна буџетска средства намијењена јавним или приватним предузећима, привредницима и пољопривредницима, с циљем подршке производње и смањења цијена по којима се робе продају потрошачима на домаћем или страном тржишту. Како би подстицајна политика имала смисла и истинског ефекта, Градска управа ће наставити да инсистира на потпуном поштовању правилника и законитости приликом додјеле подстицаја, јер ће само тако од ових буџетских издвајања користи имати пољопривредници.