Бијељина: Митинг упркос пљуску

Пар стотина најупорнијих присталица остало је до краја митинга подршке Ратка Младића, одржаног упркос великом пљуску. На градском тргу у Бијељини окупило се око хиљаду-две људи, који су са транспарентима, српским и заставама Српске радикалне странке исказали подршку Хагу испорученом генералу Ратку Младићу. Управо у вријеме предвиђено за почетак митинга изнад Бијељине су прешли облаци […]

четвртак, 2 јуна, 2011 / 19:29

Пар стотина најупорнијих присталица остало је до краја митинга подршке Ратка Младића, одржаног упркос великом пљуску.

На градском тргу у Бијељини окупило се око хиљаду-две људи, који су са транспарентима, српским и заставама Српске радикалне странке исказали подршку Хагу испорученом генералу Ратку Младићу.

Управо у вријеме предвиђено за почетак митинга изнад Бијељине су прешли облаци који су донијели велики пљусак. Најупорнији су остали упркос киши, те уз пјесме Баје малог книнџе и скандирање Ратку Младићу и позиве на суицид предсједнику Србије, сачекали да чују шта им имају за поручити представници борачких удружења који су организовале митинг.

 Побјегли смо од кише, па морамо пренијети Срну

Предсједник Борачке организације општине Угљевик Јован Маринковић изјавио је данас у Бијељини да је једини гријех генерала Ратка Младића што српским душманима није дозволио да Србе везане поново одводе у Јасеновац, Јадовно и друге логоре смрти.

"У мом Угљевику не постоји ниједно српско село из кога нико није одведен у Јасеновац, одакле се никад нико није вратио, а тамо су их слали они чији потомци данас генерала Младића и све нас називају фашистима", рекао је Маринковић у Бијељини на митингу подршке генералу Младићу који је окупио неколико хиљада грађана.

Он је онима који су издали генерала Младића поручио да им то српска историја никад неће опростити, јер се издаја у српском народу никад не заборавља.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз пренио је поздраве Дарка Младића, сина генерала Ратка Младића, који је захвалио за подршку и поручио да му је отац пред полазак у Хашки трибунал рекао: "Поздрави моје борце у Републици Српској и кажи им да сам спремио паклену одбрану".

Онима што ба да сапирају образе српском народу Ћургуз је поручио да је "образ овог народа чист јер га вијековима перу сузе наших мајки коме џелати и усташе поклаше ћерке и синове, мужеве и браћу, и направили би то деведесетих година да није било генерала Младића и овог часног и поштеног народа".

Ћургуз је високом представнику у БиХ Валентину Инцку поручио да "српски народ не може бити ни фашистички ни нацистички, јер је ово народ са свијетлом историјом и још свјетлијим и чистијим обрзом и такав ће остати вјековима".

На митингу су, између осталих, говорили Срђан Ного из Организације "Двери српске" и књижевница Љиљана Булатовић.

Генерал Ратко Младић, бивши командант Главног штаба Војске Републике Српске, против кога је Хашки трибунал подигао оптужницу, ухапшен је 26. маја у Лазареву код Зрењанина, а сутра би требало да се појави пред Хашким трибуналом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *