Бијели хљеб под руку, па за савјетника у Владу РС

Након што је запослила бившу директорицу "Електрокрајине" Секу Кузмановић, министар финансија Република Српске Зора Видовић оцијенила је да су јој неопходни савјети и бившег посланика СНСД-а Сњежане Келечевић из Лакташа, али и Бојане Васиљевић Пољашевић, такође активне чланице СНСД-а из Добоја, сазнаје портал Капитал.

уторак, 4 јуна, 2019 / 11:02

Сњежана Келечевић била је посланик СНСД-а у Народној скупштини РС у прошлом мандату, али са освојених 5.292 гласа није успијела поново ући у парламент.

То није била сметња да уђе у Владу РС и то као савјетник у Министарству финансија РС које је познато као уточиште за пензионисане и бивше функционере СНСД.

Према извјештају Центара цивилних иницијатива (ЦЦИ), организације која врши мониторинг рада парламената, Келечевићева је у прошлом мандату поставила само једно посланичко питање министрима у Влади РС.

Поред једног постављеног питања, Келечевићева је за четири године парламентарног живота имала и 33 дискусије, за шта је остварила примања од 99.000 КМ, подаци су ЦЦИ.

То се односи само на нето плату, док је као предсједавајућа Одбора за локалну самоуправу примала додатно 285 КМ мјесечно.

"Уз минули рад, посланици су у мандату наплатили значајно више средстава из буџета, од наведеног износа”, истакли су у ЦЦИ.

Све то није било довољно па је Келечевићева затражила и да након мандата прима "бијели хљеб" из Народне скупштине, односно шест мјесеци по 2.550 КМ мјесечно.

"Бијели хљеб" тражи 15 посланика СНСД-а, ПДП-а, НДП-а, СП-а и Домовине

Савјетник министра финансија је постала и правница Бојана Васиљевић Пољашевић која је била запослена у локалној управи у Добоју у Одјељењу за финансије. Од 2014. године савјетовала је бившег предсједника РС Милорада Додика, али то јој није помогло да се избори за мјесто предсједника Градског одбора СНСД-а у Добоју.

Капитал је прошле седмице објавио да је министар финансија Зора Видовић као савјетника запослила бившу директорицу "Електрокрајине" Секу Кузмановић која је пензионисана у фебруару ове године.

У Министарству финансија РС не одговарају колико је лица и од када ангажовано на позицији савјетника министра финансија.

Бивши министар финансија Зоран Тегелтија је такође имао обичај да запошљава пензионисане колеге, Милу Банику, Душанку Ступар…

Баника је добио позицију савјетника тадашњег министра финансија Зорана Тегелтије, са Душанком Ступар је потписан уговор о дјелу како би наставила да ради у тиму задуженом за арбитражни поступак са Навееном Аггарwаллом.

Главна служба за ревизију јавног сектора РС недавно је објавила да је Министарство финансија лани исплатило 27.033 КМ по основу отпремнина за четири радника која су стекла услове за одлазак у пензију, иако је њих троје недуго након пензионисања поново ангажовано у Министарству.Оставите одговор