Бијача и Градишка од 1. јула спремне за функционисање по ЕУ стандардима

Гранични прелази са инспекцијским надзором Бијача и Градишка од 1. јула биће спремни да функционишу по стандардима ЕУ, потврдио је данас Срни предсједавајући Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ Никола Шпирић. Он је након посјете граничном прелазу Бијача код Љубушког подсјетио да је планирано да се 28. јуна овај прелаз званично пусти у промет […]

среда, јун 19, 2013 / 15:35

Гранични прелази са инспекцијским надзором Бијача и Градишка од 1. јула биће спремни да функционишу по стандардима ЕУ, потврдио је данас Срни предсједавајући Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ Никола Шпирић.

Он је након посјете граничном прелазу Бијача код Љубушког подсјетио да је планирано да се 28. јуна овај прелаз званично пусти у промет и изразио задовољство чињеницом да су сви радови завршени на вријеме, како би био омогућен прелазак људи и роба у складу са стандардима ЕУ.

"Гранични прелаз имаће све пратеће објекте, као и ветеринарску инспекцију, фитосанитарну инспекцију и санитарна предузећа, припаднике Граничне полиције. Радови су у завршној фази и све ће бити завршено до 28. јуна", навео је Шпирић.

Он је напоменуо да је Савјет министара БиХ за овај прелаз издвојио осам милиона КМ, а да ће средства за трећу фазу обезбиједити Европска комисија.

Шпирић, који је обишао прелаз Бијачу заједно са директором УИО БиХ Миром Џакулом и директором Граничне полиције БиХ Винком Думанчићем, изразио је задовољство што је све урађено у кратком времену и додао да не очекује било какве проблеме на отварању прелаза у Градишци и Бијачи.

"Ова два, али и друге граничне прелазе, у складу са финансијском динамиком и могућностима, опремаћемо у складу са европским стандарима, како грађани не би имали било каквих проблема", поручио је Шпирић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *