БиХ улази у пројекат Фарма

САРАЈЕВО – Спољнотрговинска комора БиХ потписаће сутра у Сарајеву споразум о партнерству са пројектом Фарма Америчке агенције за развој и Шведске агенције за међународни развој, који има за циљ повећање запослености пружањем помоћи произвођачима и прерађивачима хране у БиХ. Пројекат Фарма треба да обезбиједи помоћ пољопривредним удружењима, задругама, тржишним интеграторима, малим и средњим предузећима у […]

недеља, 12 септембра, 2010 / 13:36

САРАЈЕВО – Спољнотрговинска комора БиХ потписаће сутра у Сарајеву споразум о партнерству са пројектом Фарма Америчке агенције за развој и Шведске агенције за међународни развој, који има за циљ повећање запослености пружањем помоћи произвођачима и прерађивачима хране у БиХ.

Пројекат Фарма треба да обезбиједи помоћ пољопривредним удружењима, задругама, тржишним интеграторима, малим и средњим предузећима у циљаним секторима како би искористили предности домаћих, регионалних и међународних тржишних прилика, саопштено је из СТК.

У БиХ пројекат Фарма ће своје циљеве остварити сарадњом са секторима воћарства и повртарства, мљекарства те производње и прераде ароматичног биља и меда.

На конференцији за новинаре уприличеној у поводу потписивања Споразума о партнерству говориће предсједник СТК Веселин Пољашевић и шеф пројекта Брус Брауер, након чега слиједи потписивање Споразума.Оставите одговор