БиХ одлучна – захтјеваће чланство у ЕУ

Предсједништво БиХ донијело је данас одлуку о подношењу захтјева за чланство БиХ у ЕУ, коју ће предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић уручити министру иностраних послова Холандије Берту Коендерсу 15. фебруара у Бриселу. Из Предсједништва БиХ саопштено је да је прихваћено да 24. фебруара БиХ званично посјети предсједник Албаније Бујар Нишани. Прихваћена је иницијатива Министарства иностраних […]

четвртак, 28 јануара, 2016 / 18:34

Предсједништво БиХ донијело је данас одлуку о подношењу захтјева за чланство БиХ у ЕУ, коју ће предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић уручити министру иностраних послова Холандије Берту Коендерсу 15. фебруара у Бриселу.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је прихваћено да 24. фебруара БиХ званично посјети предсједник Албаније Бујар Нишани.

Прихваћена је иницијатива Министарства иностраних послова БиХ за почетак процедура приступања БиХ Међународној алијанси сјећања на Холокауст.

Предсједништво је донијело одлуку да продужи мандат групи подофицира Оружаних снага БиХ у операцији "Одлучна подршка" у Авганистану.

Донесена је и одлуку о приступању БиХ Споразуму о статусу и функционисању Међународне комисије за нестала лица.

Предсједништво БиХ донијело је одлуку о прихватању Споразума о финансирању – Програм развоја конкурентности у руралним областима између БиХ и Међународног фонда за пољопривредни развој и Споразума о гранту између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са Регионалним стамбеним програмом – БиХ-4 /2015/.

Донесена је одлука о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Аранжмана о бесповратној помоћи из програма ОРИО за фазу реализације и фазу функционисања и одржавања – Пројектовање и изградња канализационе мреже и постројења за прераду отпадних вода у Бијељини, између Министарства спољне трговине и развојне сарадње Холандије и БиХ.

Предсједништво је донијело и одлуку о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума о измјенама и допунама Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Словеније о запошљавању држављана БиХ у Словенији.0 КОМЕНТАРА