Бициклисти спајају Бању Луку и Београд

Данас у 17 часова критеријумском трком, поводом Дана Бање Луке, почеће Пета међународна бициклистичка трка Бања Лука – Београд, која се бодује за ранг-листу Свјетске бициклистичке уније (УЦИ) у категорији 1,2. За УЦИ бодове, од којих зависи и учешће на Олимпијским играма у Лондону 2012. бодоваће се посебно сутрашњи први део трке, од Бањалуке до […]

петак, 22 априла, 2011 / 14:53

Данас у 17 часова критеријумском трком, поводом Дана Бање Луке, почеће Пета међународна бициклистичка трка Бања Лука – Београд, која се бодује за ранг-листу Свјетске бициклистичке уније (УЦИ) у категорији 1,2.

За УЦИ бодове, од којих зависи и учешће на Олимпијским играма у Лондону 2012. бодоваће се посебно сутрашњи први део трке, од Бањалуке до Брчког (190 км), и недељни од Бијељине до Београда (132 км).

У трци ће учествовати 125 такмичара из Аустрије, Њемачке, Хрватске, Словеније, Словачке, Чешке, Грчке, Турске, Бугарске, Румуније, Мађарске и Србије, а генерални секретар Бициклистичког савеза БиХ Тихомир Куваља најавио је јуче да ће први пут учествовати и бициклисти из Америке, Чилеа, Аргентине и Аустралије.

Трка Бања Лука – Београд је једна од најзначајнијих спортских манифестација које ће се ове године одржати у БиХ, а министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић истакла је да је ова трка директно везана за специјалне везе Српске и Србије.

Домаћини трке, која ће се кретати трасом од Бање Луке, преко Прњавора, Дервенте, Модриче, Шамца, Брчког, Бијељине и Шапца, до Београда, су бањалучки БСК за дио који се вози кроз Републику Српску и, умјесто Партизана, Бициклистички савез Србије, за етапу од Бијељине до Београда.Оставите одговор