Бићемо представљени у Бечу

У Бечу је синоћ отворено Представништво Републике Српске у Аустрији чији је циљ да промовише интересе Српске и гради позитиван имиџ Републике. Представништво је отворио предсједник Српске Милорад Додик, у присуству премијера Александра Џомбића, неколико министара из Владе Српске и шефова осталих представништава Српске у иностранству. Министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске Жељка […]

петак, 23 марта, 2012 / 07:23

У Бечу је синоћ отворено Представништво Републике Српске у Аустрији чији је циљ да промовише интересе Српске и гради позитиван имиџ Републике.

Представништво је отворио предсједник Српске Милорад Додик, у присуству премијера Александра Џомбића, неколико министара из Владе Српске и шефова осталих представништава Српске у иностранству.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске Жељка Цвијановић рекла је да је, у присуству пријатеља из Аустрије и највиших званичника Српске, у Бечу отворено шесто Представништво Српске у иностранству.

"Веома смо задовољни да је Представништво почело да фунционише. То је једно од стратешких мјеста и изузетно важно за Републику Српску", рекла је Цвијановићева у телефонској изјави Срни из Беча.

Према њеним ријечима, Беч је изабран за сједиште шестог Представништва Српске у иностранству из низа разлога, због контаката које постоје са српском дијаспором, пословном заједницом, те аустријским структурама и пријатељима из политичке и економске сфере.

Говорећи о атмосфери на вечерашњој свечаности у Бечу, Цвијановићева је рекла да је отварању присуствовало јако пуно гостију из аустријске пословне и економске заједнице, из неколико значајних компанија, асоцијација, конзорцијума са којима је и раније постојала сарадња, као и представници привредне коморе, те универзитета и академске заједнице. Међу њима су били представници Хипо Алпе Адриа банке, Рајфајзен банке, Вијена иншуренс групе, “Алпине пор“ и “Штрабага“.

"Атмосфера је изузетно добра. Има много пријатеља из Аустрије. Ово је изузетно важан дан", нагласила је Цвијановићева.

Она је појаснила да Представништво Српске у Бечу, као и сва остала, имају примарни задатак да промовишу интересе Српске, да унапређују све потребне контакте између држава у којој се представништва налазе и Српске, да промовишу потенцијале и инвестициону понуду Српске, и у сваком случају да раде на изградњи позитивног имиџа у иностранству.

Она је најавила да Српска има у плану да у будућности отвори и друга представништва, али и попуни представништва која већ постоје.

"Ресорно министарство је у том смислу предузело одређене активности, направило планове које је разматрала Влада Српске, тако очекујемо да ћемо у наредним мјесецима почети да поступамо на тај начин", рекла је Цвијановићева.

Шеф Представништва Републике Српске у Бечу је Младен Филиповић.

Осим у Бечу, Српска има представништва у Београду, Штутгарту, Москви, Јерусалиму и Бриселу. 0 КОМЕНТАРА

  1. NIJE DOVOLJNO SRAMOTU POKAZIVATI SAMO OVDE, TREBA TO RADITI I U BEČU.TO MOŽE INCKO I BEZ PARA DA URADI.

  2. Види , види … и представници Штрабага … е сад ће пасти договор око изградње неког сеоског пута

  3. Колико коштају та представништва овај народ и какви су учинци њиховог рада до сада? Волио бих имати те поуздане податке!

  4. Тамо има доста наших људи и једно такво представништво у Аустрији и селективн одабраним местима није на одмет и није трошак ако испуни своју функцију.

  5. Javol, Her Firer! Heil!
    On je ispunio svoju funkciju. Što onaj firer nije stigao, ovaj završi.
    Bigeru , opet si se našljokao pa „razmišljaš.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *