Биће жичара у Чајетини и то англицизирано златна

Општина Чајетина добила је дозволу за следећу фазу изградње “Голд гондоле Златибор” која подразумева подизање 19 стубова од почетне станице у центру Златибора до међустанице на половини трасе. Тиме је коначно решен проблем који је успорио радове на овом капиталном пројекту.

среда, 12 септембра, 2018 / 19:17

Почетак радова очекује се кроз две недеље, у складу са динамичким планом и пратећом документацијом конзорцијума извођача. Вредност радова на овој фази је око 45 милиона динара. “Општина је као инвеститор решила имовинско правне односе на комплетној траси гондоле, али административне процедуре уписа права уласка у посед ради привођења намени и изградње гондоле у Служби за катастар непокретности значајно су успориле процедуру издавања дозволе о којој причамо”, подсећа директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић и додаје да се слична ситуација понавља и са преостале две фазе где се административни проблеми у РГЗ преплићу са тужбама и жалбама које се улажу само због формалних разлога.

„У суштини, борба са ветрењачама које престављају поједини носиоци права коришћења на парцелама на траси траје и даље. Ипак, ствари полако долазе на своје место. Министарство грађевине, након почетног неповерења, пружило је  значајну подршку у припреми документације и решавању појединих проблема на које смо наилазили”,каже Божанићева и истиче сарадњу са њиховим надлежним службама, као и доступност стручних лица за сваку врсту консултација и помоћи.

Она верује да ће се тако наставити и да ће успети да доведу пројекат до краја у најбржем могућем року. Директорка ЈП “Голд гондола Златибор“ напомиње да је Министарство издало нове локацијске услове за гондолу, на основу измењених водних услова, чиме је усаглашена документација.

„Очекујем да РГЗ и надлежна Служба за катастар непокретности заврше све неопходне радње, по закону како би Општина ушла у посед парцела, обзиром да има сагласности од надлежних министарстава за то“ закључила је директорка ЈП “Голд гондола Златибор“. Иначе, пројекат гондоле, вредан 13 милиона евра, значајан је за целу Србију, не само Чајетину и Златиборски крај.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *