Биће помирења: Комшић повукао оставке након одбијања СДП

Предсједништво СДП једногласно је одбило оставку Жељка Комшића који је прихватио одлуку и остаје на свим функцијама у странци, након чега је овај повукао оставке. На састанку су се чланови Предсједништва СДП изјаснили и о приједлогу да се повуче предсједник Златко Лагумџија и у складу са Статутом странке именује Комшића за в. д. предсједника, али […]

среда, 21 марта, 2012 / 16:49

Предсједништво СДП једногласно је одбило оставку Жељка Комшића који је прихватио одлуку и остаје на свим функцијама у странци, након чега је овај повукао оставке.

На састанку су се чланови Предсједништва СДП изјаснили и о приједлогу да се повуче предсједник Златко Лагумџија и у складу са Статутом странке именује Комшића за в. д. предсједника, али је тај приједлог одбијен уз само један глас "за".

Комшић је након сједнице Предсједништва СДП, на конференцији за новинаре, најавио да ће се кандидовати за предсједника СДП-а на наредном конгресу 2014. године.

Он је истакао да су му неки чланови Предсједништва СДП приговорили да је неодговаран и да "бјежи". "Нећу бјежати. Идем до краја", рекао је Комшић, те нагласио да ће се сада посебно бавити проблемима у самој партији.

Комшић је истакао да је у СДП-у очигледан унутрашњи набој који се не може до краја контролисати и да је СДП-у неопходна унутрашња реформа.

"У странци сам до сада стајао са стране, али више нећу шутјети, јер то није вриједно чинити у име политичког компромиса", поручио је Комшић.

"Имао сам дуг и искрен разговор с Лагумџијом јучер. Данас сам желио да чујем шта кажу моји другови. Рекли су ми свашта, да сам неодговоран, а Хакија Мехољић ми је рекао да бјежим што ме повриједило. Рекао сам да не бјежим, већ да ћу ићи до краја и на сљедећем Конгресу СДП-а ићи за предсједника странке, иако ми то није била амбиција", рекао је Комшић.

Лагумџија је рекао да зна да су многи били изненађени и несретни.

"Немају разлога за то, напротив. Разговарали смо о стању у земљи, да видимо како да из овога изађемо бољи и јединственији, будемо одговорнији и радимо више", рекао је Лагумџија.

На сједници се расправљало и о ситуацији у странци у Унско-санском кантону. Донесена је одлука да се распуштају КО и ОО СДП-а Бихаћ, јер су се довели у позицију да Влада и Скупштина не раде ефикасно. Именован је повјереник Ферид Буљабушић који ће предложити организацију КО и ОО.

Наредни Конгрес СДП-а бит ће одржан три мјесеца након наредних Општих избора 2014. године, а Лагумџија се тада неће кандидовати. Лагумџија је рекао да ће тада, 100 година након сарајевског атентата, СДП добити новог предсједника странке.

Комшић је тугаљивим гласом рекао да је крив што је шутио, што није више радио и сада је тражио од Лагумџије да му да да ради на закону о одузимању нелегално стечене имовине на којем је требало више радити.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Tresla se gora, rodio se miš.Evo primjera gde čovek nema čvrst karakter.Vreme je najbolji način zaborava.

 2. :D:D:D:D:D:D:D
  Могу свечано да објавим и позовем Заметицу да каже шта је обећао ако се Жељко=сисурина „помири“????????????
  Јави се,јави се,………….

 3. Овај дедо са фесом је прави примјер мултиетничности СДП-а ,а Жељина оставка је обична трговина цијена се сад за сад није доступна јавности али бламажа јесте толико од СДП-а.

 4. Fuuuuuj! To je njihova riječ! Tako i naš md komšić i njegov referendum! Pljujem na njih , a naročito na one koji bulje u tv i slušaju šta govore i lažu im. Na političkoj sceni nema čovjeka koji je vrijedan da se za njega glasa. Bagra, i ljudski ološ!
  Svaki onaj momak ili djevojka na birou, svaki onaj koji živi od ničega, ili nečega bi poštenije vodio državu.
  Ovo je zvjerinjak kojiega treba u željezne okove, što se mene tiče :ne zaslužuju da hodaju zemljom .

 5. Предсједништво СДП једногласно је одбило оставку Жељка Комшића који је прихватио одлуку и остаје на свим функцијама у странци, након чега је овај повукао оставке.

  Sta vise reci na ovo. Komsic je panglu i smijesan je i jadan i bezveze !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *