Биће још: Први мјесец без убица Оливера Ивановића

Данас се навршава мјесец дана од убиства лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија правда" Оливера Ивановића у Косовској Митровици, а убице и налогодавци још нису откривени.

петак, 16 фебруара, 2018 / 12:25

Ивановићева главна сарадница Ксенија Божовић у изјави за агенцију Бета изразила је разочарање током истраге и поручила да је потребно да се у истрагу укључе заједнички и Београд и Приштина ако желе да расвијетле убиство.

"Дуг период је прошао, нијесмо добили ништа званично од ниједне институције, чак ни опрему коју су нам узлели у истрази нијесу вратили, а одговор је да је све у иностранству", рекла је Божовић и додала да на питање гдје је опрема тачно није добијен одговор.

"Остаје да чекамо, разочарани у ток истраге, и у свакодневна препуцавања Беогарда и Приштне", рекла је Божовић.

Адвокат Небојша Влајић оцијенио је за агенцију Бета да је вријеме да се надлежне институције огласе и породици и јавности кажу чиме истрага располаже.

"Вријеме је да се каже чиме истрага располаже ако немају ништа конкретно нека то и кажу", рекао је Влајић и додао да о истрази може да се чује само од политичара али не и од надлежних институција.

Влајић је рекао и да нема никаквих података о току истраге.

"Вријеме је да надлежни нешто званично кажу – полиција и тужиластво а не политичари", рекао је Влајић.

Предсједник Косова Хашим Тачи рекао је јуче за Н1 да су мотиви злочина криминалне природе, да ће починиоци бити откривени иако ће истина некога бољети. Тачи је додао да ће Приштина сарађивати са Београдом у циљу расветљавања убиства.

Ивановић је убијен из пиштоља са шест метака у ледја 16. јануара у Косвоској Митровици испед седишта ГИ СДП чији је био лидер.