Би-Би-Си зарадио 8,1 милијарди фунти

ЛОНДОН – Британски јавни сервис Би-Би-Си је ове године за сваку од 3,6 милијарди фунти које је добио од телевизијске претплате зарадио двије фунте, истиче се у најновијем извјештају о финансијма ове чувене медијске куће. Анализа ревизорске компаније „Дилојт” показује да је у протеклој финансијској година Би-Би-Си зарадио 8,1 милијарду фунти, што је извјесно повећање […]

понедељак, март 14, 2011 / 15:07

ЛОНДОН – Британски јавни сервис Би-Би-Си је ове године за сваку од 3,6 милијарди фунти које је добио од телевизијске претплате зарадио двије фунте, истиче се у најновијем извјештају о финансијма ове чувене медијске куће.

Анализа ревизорске компаније „Дилојт” показује да је у протеклој финансијској година Би-Би-Си зарадио 8,1 милијарду фунти, што је извјесно повећање у односу на претходну годину када је тај приход износио 7,6 милијарди фунти, пише „Гардијан”.

Лист наводи да продукција британског јавног сервиса и даље остаје концентрисана у Лондону, упркос обећањима о дислоцирању производње ван пријестонице.

Би-Би-Си је недавно најавио значајна кресања како би у следеће четири године могао да смањи своје трошкове за 20 одсто. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *