БХ Радио очекивао притисак на Предсједништво БиХ?

Државна заједница БиХ је вјероватно једина држава на свијету, која може поднијети да новинарка у јутарњем програму постављајући питање саговорнику на тему гостовања код Ангеле Меркел каже: Ми смо очекивали притисак на Предсједништво…

четвртак, 10 маја, 2018 / 08:03

Као и 2014. године, када је БХРТ био један од главних подстрекача "дешавања народа" у градовима Ефбиха са муслиманском већином, тако и разговарајући о гостовању чланова Предсједништва БиХ у Берлину, код њемачке предсједнице владе Ангеле Меркел, новинарка 10.05.2018. у 07:20 поставља питање члану редакције Дојче веле на "језицима народа БиХ" формулишући га тако да се у њему садржавају низови ријечи "ми смо очекивали притисак"???

У којој то сувереној земљи, запосленици исте те земље, очекују да неко врши притисак на њихову легално изабрану власт? И притисак у којем правцу? У чијем интересу? Савезне Републике Њемачке?

Смајић хвалио Меркелову да "она није та" која врши притиске, што је вјероватно нешто што би требало да потврди Александар Вучић, али остаје глупав медијски осјећај празнине. Како је могуће да се тако отворено (а то дефинитивно није ни први, ни посљедњи пут) прижељкује притисак на сопствену делегацију од стране туђина, у циљу побољшања ситуације код куће.

Никада туђин ни једном народу није донио ништа добро заступајући своје интересе, а наступ по којем је опште убјеђење да неко други наметањем треба да донесе мир, помирење и разумијевање у Државној заједници БиХ; мирише само на једног од чланова никада суштински јединственог Предсједништва БиХ.2 КОМЕНТАРА