Безбједност у Канади уочи пријема "Бијелих шљемова" из Сирије

Неидентификовани нападач убијен је након што је убио једну и ранио још 13 особа, укључујући једну дјевојчицу, у близини центра највећег канадског града Торонто, саопштено је из локалне полиције.

понедељак, 23 јула, 2018 / 09:52

Шеф полиције у Торонту Марк Сондерс изјавио је да је дјевојчица у критичном стању и да полиција тренутно истражује мотив за напад.

Љекари, ватрогасци и полицијски службеници одазвали су се на пријаву о пуцњави, која се протекле ноћи догодила у источном дијелу Торонта, у којем се налазе многи популарни ресторани, кафићи и радње.

Из полиције је саопштено да је нападач приликом напада користио пиштољ, а у ранијим извјештајима током ноћи наводи се да је погођено девет људи.

Град Торонто је суочен са наглим порастом насиља од почетка године. Полицијски извјештаји показују да је до сада у 2018. години у случајевима насиља у које је укључено ватрено оружје погинуло 26 особа, што је за 53 одсто више у односу на исти временски период прошле године.

Градоначелник Торонта Џон Тори рекао је новинарима да град има проблем са оружјем и да је оно превише доступно многим људима.