03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Безбједност у Канади уочи пријема "Бијелих шљемова" из Сирије

Неидентификовани нападач убијен је након што је убио једну и ранио још 13 особа, укључујући једну дјевојчицу, у близини центра највећег канадског града Торонто, саопштено је из локалне полиције.

понедељак, 23 јула, 2018 / 09:52

Шеф полиције у Торонту Марк Сондерс изјавио је да је дјевојчица у критичном стању и да полиција тренутно истражује мотив за напад.

Љекари, ватрогасци и полицијски службеници одазвали су се на пријаву о пуцњави, која се протекле ноћи догодила у источном дијелу Торонта, у којем се налазе многи популарни ресторани, кафићи и радње.

Из полиције је саопштено да је нападач приликом напада користио пиштољ, а у ранијим извјештајима током ноћи наводи се да је погођено девет људи.

Град Торонто је суочен са наглим порастом насиља од почетка године. Полицијски извјештаји показују да је до сада у 2018. години у случајевима насиља у које је укључено ватрено оружје погинуло 26 особа, што је за 53 одсто више у односу на исти временски период прошле године.

Градоначелник Торонта Џон Тори рекао је новинарима да град има проблем са оружјем и да је оно превише доступно многим људима.