Безбједносни форум се од силног српства закључио латиницом

Све све, али да безбједњаци-ветерани пишу латиницом и то шаљу васколиком српству, то се стварно не би могли надати. Чему се у одбрани и безбједности можемо надати, када нам је интелектуални темељ труо?

четвртак, 28 септембра, 2017 / 08:59

Ми, као једини ћирилични портал западно од Дрине, то себи нисмо могли допустити, па вам ипак обзнањујемо саопштење пресловљено на српско писмо, у цјелости и без других измјена:

Након одржаног Јавног форума безбједности на тему:

,, Однос Републике Српске (БиХ) према НАТО интеграцијама-јуче, данас, сутра”

Удружење ветерана служби безбједности Републике Српске доноси следећи закључак:

На нивоу РС (БиХ) потребно је покренути ,,унутрашњи јавни дијалог" како би се:

– институције, стручна и шира јавност упознали са нејасном војно стратешком оранизацијом и
,,Прегледом одбране БиХ;

– на основу јавних консултација, стручних истраживања, уз обезбјеђење политичке воље и
међународне подршке кроз механизам координације дефинисао систем одбране БиХ
који ће одговарати ентитетима, економским потребама и могућностима свих њених народа и
грађана;

– на основу Дејтонског мировног споразума и Споразума о регионалној стабилизацији
обезбиједила политичка воља и међународна подршка да се у циљу заједничке колективне
( регионалне) безбједности, у очувању суверенитета и тероторијалног интегритета БиХ потпише
споразум о ненападању између БиХ, Србије и Хрватске;

– на основу проведених научних истраживања, провођења анкета, отворених расправа
смањиле тензије око опредјељивања за и против НАТО-а, демилитаризације, војне неутралности
и одржавања референдума;

– подржала инцијатива за формирање националног тијела које би утврђивало истину о
посљедицама НАТО бомбардовања Републике Српске и Србије;

– код заузимања политичких ставова, доношења кључних одлука показала пуна политичка и
национална одговорност и обезбиједио политички консензус свих политичких актера, како би се
заштитили национални интереси српског народа.11 КОМЕНТАРА

 1. Ћирилицом треба увијек писати кад се пише на српском језику. Не знају ови наши у власти и опозицији,а богами и многи други назови Срби, шта значи кад изгубиш језик и писмо? Ударила и ала и врана да се укине ћирилица што јавно што тајно, а већини Срба свеједно. Само да су прочитали Завештање Стефана Немање о језику било би им довољно, али народ углавном слабо чита, бори се са животним недаћама, комунизам је оставио несагледиве посљедице,шта год ко мислио. Власт и опзиција, који треба да буду главни чувари језика и писма, не читају књиге никако. “Што се црним задоји ђаволом, обешта се њему довијека.“

 2. Ветерани служби безбједности у комуникацији поред ћирилице користе и латиницу како би се са њиховим ставовима поред ,,васколиког српства“ упознали и они који не пишу ћирилицом и не говоре српским језиком. Безбједносни форум о НАТО интеграцијама није био у функцији величања српства, јер су припадници служби безбједности када је то требало на најбољи начин међу првима стали у одбрану српства и ћирилице. Свим позваним за учешће на овом Форуму па и редакцији Фронтала позив је упућен на ћирилици. Како се многи од позвних нису одазвали нашем позиву да на интелектуално отворен, критички начин расправљамо о свим аспектима еуроатланских интеграција БиХ, саопштење смо послали на латиници, због присуства оних који нису позвани и које више од професионалних заштитиника српства занима садржај закључака са овог форума. Фронталу дугујемо захвалност за објављивање закључака и на пресловљавање на српско писмо, које ће након објављивања надамо се прочитати и они који читају само ћирилицу.

 3. Јебе се Србима за све дај само мало пара заборавити ће све. Многи ће се продати за шаку марака ! Зашто би читали и учили када се то не промовише него се промовише полтронизам, проституција и физичка и ментална (мушко – женска), и уградња у све могуће послове. То је наш мејнстрим браћо Срби. ПА јуче РТРС преносио Ријеку, а играли и ПАртизан и Звезда. Умјестоо да власт нареди и законски уреди да сва службена коресподенција из институција Српске иде ћирилицом, њих боли курац. Главно да имају за мерцедеса и да сваки својим смрдљивим и примитивним љубавницама купе по стан да их имају гдје јебавати. Да се разумијемо ни опозиција такозвана није ништа боља.

 4. С обзиром да годинама на овом порталу ђакад напишем и неки коментар који нема везе са политиком, али ми се чини да се од ћирилице прави политика.

  Ако је овај портал тако досљедан па прозива безбједњаке због некоришћења ћилирице, онда нека брише све никове који су на латиници и нека не објављује коментаре написане латиницом.

  Међу коментаторлуком смо имали и случајеве ћирило-талибана који су своју жалост због пропасти ћирилице испољавали латиничним писмом у коментарима.

  Видим да неки хоће законском присилом да наметну употребу ћирилице. То се не смије радити јер ће изазвати контраефекат.

  Запостављање ћирилице је посљедица, а не узрок расрбљавања.

  А о узроцима расрбљавања Срба можемо другом приликом

 5. Нема се ту шта рећи. Сви ти „безбједњаци“ су разни „Кумровечки малишани“ , „Брозови питомци“ , (сада ћу мало латиницом јер је та служба и онако увијек била под контролом усташа) „U-DBA“ши и њихови потомци (што биолошки , што идеолошки)а они и онако не маре за СРБство и ћирилицу. Њима је и даље у срцу Брозо-славија и не питају колико још треба платити за „исту“. Иначе рачун за „исту“ се испоставља у уобичајеној валути а та валута је „СРБске главе“.

  1. Распућине,

   како то ти штитиш ћирилицу а регистровао линк латиницом.

   Ја бих те одмах бановао.

  2. Шиме Пивац,
   Тврдили сте да Вас прогањам и да Вам не дам мира а Ви сте тај који упорно другима дјели лекције и прогања. Било би лијепо од Вас да лекције , тј. савјете , наставите и даље дјелити „великом баји“ , јер као што и сами рекосте , када Вас је год послушао добро је прошао. Што се „регистрације“ тиче , само одржавам континуитет из времена када сам под тим „ник“-ом слао „смс“ поруке са коментарима на једну радио станицу а у то вријеме није било могуће „регистровати“ се на ћирилици. Због ћирилице сам , још као дјете , седамдесетих у „лијепој њиној“ имао проблема са наставницима у основној школи. Био сам малтретиран и прогањан од стране наставника , са симптоматичним и карактеристичним презименима Врбан и Перковић , али нисам им попустио по цијену слабијег „успјеха“. Због „Црвене звезде“ (мислим на спортски клуб а не петокраку коју сам већ онда донекле „провалио“ као превару) сам добио жестоке батине од школских „другара“ који навијаше за „Динамо“. А како сте Ви у то вријеме чували и бранили ћирилицу? Можда као предсједник „академије“ Кузмановић који рече да му је животно дјело : „рад на уставу из 1974.“?

  3. Шта друго очекивати од типа који је, по сопственом признању, годинама слао СМС поруке медијима!?

  4. Шиме,
   Као и увјек конструишете и изврћете. Да , слао сам годинама поруке али не медијима , како Ви кажете , него коментаре и то једној радио станици (прецизније „БиГ“-радију). Коментаре су тражили јер су жељели остварити контакт са својим слушаоцима. Бојим се да Ви имате озбиљних проблема са здрављем и било би добро да затражите помоћ као и онај којег савјетујете ане да оптужујете и судите свима око себе. Посебно онима који су противници владајућег режима тј. хунте.