Безбједњаци-ветерани, послали закључке: Истином против (хибридних) лажи

Учесници Форума немогу прихватити некритичко признавање наметнуте истине о карактеру рата као и досадашње резултате истраживања неких ратних догађаја на подручју БиХ који су утицали на демонизаицју и медијску сатанизацију српског народа.

четвртак, 5 марта, 2020 / 13:19

Због  изградње заједничке будућности и помирења учесници Форума сматрају да је вријеме да се престане са манипулацијом чињеницама и да сви они који су до сада шапутали о истини коначно дигну глас и надјачају хибридне  лажи. 

Учесници Форума  позивају све оне који су лојални чињеницама, да дају допринос утврђивању потпуне истине и разоткривању  лажи о трагичним догађајима који су обиљежили грађански рат у БиХ.

Учесници Форума указују на значај  истраживања историјских, (гео)политичких, безбједносних и пропагандних узрока  ,,лажиране српске кривице" и израде детаљних анализа  у којима би се снагом аргумената утврдила потпуна истина за неке ,,инсцениране догађаје".

Учесници Форума ће предложити израду истраживачких пројеката о најбитнијим темама и догађајима прије, за вријеме и послије грађанског и одбрамбено-отаџбинског рата у БиХ и мапирати институције, организаицје и људе који могу свједочити или имају у посједу документацију о догађајима који ће бити предмет истраживања.

Како српска верзија истине неможе бити мање вриједна од било које друге истине у трагању за потпуном истином треба наставити са проналажењем и објелодањивањем докумената  који се скивају у домаћим и страним архивама, а који могу дати одговор за бројне неријешене случајеве у наметнутом хибридном концепту етно-национаног и вјерског хаоса на подручју бивше Југославије.

Учесници Форума упозоравају на опасност провођења  операција хибридног рата у којима западни центри моћи  уз различите методе притиска, медијске манипулације, формирају лажне државе, нове нације и цркве због чега се на удару налазе сви они који одбијају да се потчине страним интересима.

                 Ветерани служби безбједности1 КОМЕНТАР

 1. Па ђе сте , ба , Брозови питомци???
  Дуго се за вас није чуло а ево и ви се јависте причом о „изградњи заједничке будућности“.
  То би му било нешто као оно што сте учили док сте били млади а гласило је овако некако :
  „братство и јединство свих народа и народности „лијепе њине а „y“U“ge“.“
  Нешто вам је куса ова изјава?
  Недостају нека раније догађања па и ваша улога у њима?
  Недостају и неки крајеви у чијој сте издаји учествовали или бар истину о томе скривате од јавности тј. свог народа.
  Недостаје вам много тога а прије свега срама и стида па се оглашавате у јавности.