Без имена: ПДП најављује кандидата за начелника Костајнице

Предсједништво Општинског одбора ПДП Нови Град је на вечерашњој сједници усвојило план изборних активности за предстојеће локалне изборе. Према ријечима предсједника ОО ПДП Нови Град Миланка Михајилице, ПДП у Новом Граду излази на изборе са побједничким амбицијама.

четвртак, 11 јуна, 2020 / 22:56

"Успјели смо да у Новом Граду направимо квалитетан спој младости и искуства, формирали смо практично све мјесне одборе и организовали смо страначке активе који су већ предложили значајан дио листе за одборнике у Скупштини општине Нови Град. Већ данас је јасно да ће ПДП у Новом Граду након избора бити један од кључних фактора у Новом Граду, наша политичка снага је неспорна и њу препознају и грађани, али и политички конкуренти", изјавио је предсједник ОО ПДП Нови Град и члан Предсједништва ПДП Миланко Михајилица.

У Костајници је на сједници Општинског одбора ПДП-а констатовано да ће ПДП на предстојећим локалним изборима наступити самостално и са озбиљним амбицијама.

"Имаћемо самосталну листу кандидата за одборнике, као и свог кандидата за начелника Костајнице. Грађанима наше општине умјесто празних обећања нудимо доказане резултате нашег рада док смо били на власти. У то вријеме, буџет Костајнице је био стабилан и уравнотежен, привредна је имала сталне стопе раста, док је данас практично неизвјесно како ће изгледати сутрашњи дан, буџет општине је празан, а економија руинирана", нагласила је предсједница ОО ПДП Костајница Диана Чекић.

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша, који је присуствовао сједницама Предсједништва Општинског одбора ПДП Нови Град и Општинског одбора ПДП Костајница, изјавио је да ПДП очекује предстојеће изборе са великим амбицијама у овом дијелу Републике Српске.

"У Костајници ће ПДП имати свог кандидата за начелника општине за којег очекујемо подршку свих странака које желе добро овом мјесту, јер једино ПДП у Костајници има искуство рјешавања проблема буџетског дефицита, транспарентног рада општинске администрације и снажења локалне привреде. Што се тиче Новог Града, наш план јесте да ПДП након избора буде једна од двије најјаче политичке странке у скупштини општине. Предсједништво Општинскoг одборa ПДП Нови Град вечерас je припремио платформу за разговоре са другим политичким странкама, утврдио приједлог свог кандидата вишим органима странке и другим политичким партијама у Новом Граду као могућег коалиционог кандидата за начелника општине. Ради успјешнијег политичког договора спремни смо да у разговорима са другим опозиционим факторима, првенствено са пријатељима у СДС-у, размотримо најбоље рјешење за кандидата за начелника Новог Града и да тако искористимо расположење људи у Новом Граду које је зрело за озбиљне промјене", истакао је Грмуша.

Грмуша је поновио свој став да Република Српска треба преко својих представника у заједничким институцијама БиХ инсистирати на увођењу царинских стопа од 300% на све производе из Хрватске све док та земља не одустане од намјере одлагања радиоактивног отпада на Трговској гори у близини Новог Града.Оставите одговор