Беспослен административац и туристички панславизам зазива

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и Министарство трговине и туризма одржали су данас конференцију на тему "Туризам и његова улога у повезивању и развоју словенских земаља" у склопу Међународног конгреса словенских земаља – Бања Лука 2017, који се одржава у периоду од 23 – 26.10.2017. године.

уторак, 24 октобра, 2017 / 14:43

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је да ће на Међународном конгресу словенских земаља бити отворено неколико важних тема те да ће се на овом скупу највише говорити о здравственом и вјерском туризму, који могу донијети одређене користи за Републику Српску, те оснажити сарадњу присутних градова, регија и држава.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је у новим приоритетима града постављена и туристичка понуда и да је у том контексту рађена анализа бренда, односно анализа тржишта, која је показала да је за Бањалуку превасходно интересантно регионално тржиште.

Градоначелник Марибора Андреј Фиштравец истакао је је да је са министром Глухаковићем договорен заједнички ски-пас на Јахорини и Похорју, а са Радојичићем да се ради на размјени искустава у вези са кандидатуром Бањалуке за европску пријестоницу културе, што је Марибор био 2012.године. 

У сриједу (25.10.2017. године) учесници конференције заједно са представницима регија и градова из Руске Федерације, Бугарске, Словеније, Србије и Босне и Херцеговине обићи ће одређене туристичке дестинације, као што су бање "Слатина" и "Врућица" те манастир Липље.