Бесплатна документација за конкурсе за незапослене?

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Рeпупблике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Јабланици код Градишке да је приједлог Центра цивилних иницијатива о бесплатном добијању документације за незапослена лица приликом пријављивања на конкурсе веома добар, и да ће врло брзо бити разматран у Министарству. "Тај приједлог подразумијева да незапослени приликом конкурисања за радна мјеста не […]

понедељак, 22 августа, 2011 / 16:21

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Рeпупблике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Јабланици код Градишке да је приједлог Центра цивилних иницијатива о бесплатном добијању документације за незапослена лица приликом пријављивања на конкурсе веома добар, и да ће врло брзо бити разматран у Министарству.

"Тај приједлог подразумијева да незапослени приликом конкурисања за радна мјеста не морају плаћати љекарска увјерења, потврде о некажњавању и друга документа. У потпуности сам сагласан са тим приједлогом, поготово што се велики број младих људи, без икаквих примања, пријављује на више конкурса. Врло брзо ћемо тај приједлог разматрати и, надам се, донијети задовољавајуће рјешење", рекао је Ђокић.