Берлусконију 7 година затвора због проститутки, а он тврди да је невин

Суд у Милану осудио је данас бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија на седам година затвора због коришћења услуга маљолетних проститутки, јавиле су агенције. У оквиру „случаја Руби”, названог по младој Мароканки Карими ел-Маруг, 76.годишњи Берлускони је био оптужен за умијешаност у малољетничку проституцију током злогласних „бунга-бунга” журки у његовој вили и за злоупотребу службеног положаја […]

понедељак, јун 24, 2013 / 19:50

Суд у Милану осудио је данас бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија на седам година затвора због коришћења услуга маљолетних проститутки, јавиле су агенције.

У оквиру „случаја Руби”, названог по младој Мароканки Карими ел-Маруг, 76.годишњи Берлускони је био оптужен за умијешаност у малољетничку проституцију током злогласних „бунга-бунга” журки у његовој вили и за злоупотребу службеног положаја приликом покушаја њиховог прикривања.

Према одлуци суда, Берлускони неће моћи до краја живота да заузима државне функције.

Бивши премијер Италије оптуживан је да је био у вези са младом Мароканком док је она још била малољетна, за шта је она добијала поклоне и износе у новцу.

И он и Руби порицали су да су имали сексуалне односе, наводи АП.

Судски процес почео је у априлу 2011, а до ступања на снагу постоје још два жалбена нивоа за пресуду.

„Заиста сам био убијеђен да ћу бити ослобођен, јер није било шансе да будем проглашен кривим на основу чињеница које су предочене”, рекао је Берлускони.

Берлускони је истакао да „намјерава да се одупре прогону” јер је невин, пренијела је агенција АФП.

„Не желим да одустанем од борбе да од Италије начиним слободну и праведну земљу”, казао је Берлускони.
 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *