Берлускони преживио и гласање и у Доњем дому

Премијер Италије Силвио Берлускони добио је повјерење Доњег дома италијанског парламента и влада је опстала пошто је претходно добила и подршку Сената. За подршку Берлусконијевој влади гласало је 314 посланика, док је за смјену кабинета гласало њих 311, док је двоје било уздржано. Током гласања о повјерењу влади избила је данас мања туча између посланика […]

уторак, децембар 14, 2010 / 14:25

Премијер Италије Силвио Берлускони добио је повјерење Доњег дома италијанског парламента и влада је опстала пошто је претходно добила и подршку Сената.

За подршку Берлусконијевој влади гласало је 314 посланика, док је за смјену кабинета гласало њих 311, док је двоје било уздржано.

Током гласања о повјерењу влади избила је данас мања туча између посланика владајуће коалиције и опозиције, али су веће инциденте спријечили остали посланици, преноси агенција Анса.

Потукли су се посланици владајуће странке Народ слободе, Фабија Гранате и Ђорђа Контеа, и странке Ђанфранка Финија, која је напустила Берлусконијеву коалицију.

Један од посланика владајуће коалиције узвикнуо је ка Финију: "Све се ово догађа захваљујући теби".

Важност гласања показује и то што је једна од посланица Финијеве странке у деветом мјесецу трудноће дошла да гласа, а до парламента је довезена амбулантним колима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *