Берлускони: Настављам борбу за своје политичке циљеве

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони, који је раније ове године осуђен на вишегодишњу затворску казну и одузето му је место у Сенату, најавио је да ће наставити да се бори за своје политичке циљеве кроз његову „васкрслу” партију Форца Италија, јавила је агенција АНСА. „Стар сам човјек, не могу себи да дозволим да окончам своју […]

уторак, децембар 31, 2013 / 09:49

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони, који је раније ове године осуђен на вишегодишњу затворску казну и одузето му је место у Сенату, најавио је да ће наставити да се бори за своје политичке циљеве кроз његову „васкрслу” партију Форца Италија, јавила је агенција АНСА.

„Стар сам човјек, не могу себи да дозволим да окончам своју људску авантуру, историју бизнисмена, спортисте и државника као губитник”, рекао је Берлускони у телефонској изјави из канцеларије Форца Италија у Торину.

Италијански Врховни касациони суд потврдио је четворогодишњу затворску казну троструком италијанском премијеру пошто је донијета коначна пресуда, после двије деценије правне битке.

Потом је Сенат одузео Берлусконију мјесто у том италијанском законодавном тијелу у складу са антикорупционашким законом из 2012. године.

„То је разлог зашто сам себе бацио у ово са свом својом енергијом којом још увијек могу својој земљи да дам либералну владу која ће гарантовати сва права која данас нису (Италијанима) загарантована”, навео је Берлускони.

Берлускони је увијек тврдио да је жртва прогона љевичарских елемената у правосуђу, који наводно желе да га „избришу” са политичке сцене.

АНСА наводи да се очекује да ће следећи општи избори у Италији бити у знаку борбе између управо изабраног младог харизматичног градоначелника Фиренце Матеа Ренциа и Берлусконија, милијардера чија пословна империја обухвата три највећа (комерцијална) телевизисјка канала, највећу издавачку компанију и фудбалски клуб Милан.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *