Берлускони: Моја влада нема алтернативу

Премијер Италије Силвио Берлускони изјавио је да његова влада упркос одласку неких посланика и даље има довољно подршке у парламенту за спровођење хитно потребних мјера за спасавање Италије од финансијске катастрофе. „Сматрамо да нема алтернативе нашој влади до 2013”, рекао је Берлускони. Редовни избори у Италији требало би да се одрже 2013. године. Берлускони је […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 08:01

Премијер Италије Силвио Берлускони изјавио је да његова влада упркос одласку неких посланика и даље има довољно подршке у парламенту за спровођење хитно потребних мјера за спасавање Италије од финансијске катастрофе.

„Сматрамо да нема алтернативе нашој влади до 2013”, рекао је Берлускони. Редовни избори у Италији требало би да се одрже 2013. године.

Берлускони је одбацио све гласније позиве, чак и из његове коалиције, да или прошири владајућу коалицију укључивањем снага с центра или да се повуче с чела владе како би до пријевремених избора могла бити образована привремена влада.

Он је рекао да би ширењем владајуће коалиције изразио непоштовање према бирачима, а да је влада на челу с „премијером марионетом” такође неприхватљива.

Ове недеље би у италијанском парламенту требало да буде одржано прво у низу гласања о реформама и другим мјерама за стабилизовање економије.

Берлускони је рекао да је последње гласања у парламенту показало да има довољно гласова за усвајање тих мјера и да су, ако влада не буде имала довољно посланика, пријевремени избори једина алтернатива.

Постоји бојазан да Берлускони не контролише довољно посланика да обезбиједи брзо усвајање мјера за које европски и међународни финансијски званичници кажу да морају бити усвојене како би Италија избјегла драстичну дужничку кризу која би је могла довести у положај Грчке. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *