Берлускони и Саркози: Састали се па говоре, Гадафија да оборе

Француски предсједник Никола Саркози и италијански премијер Силвио Берлускони састаће се данас у Риму да би покушали да превазиђу кризу у француско-италијанским односима о питању таласа имиграната из сјеверне Африке, а разговараће и о ситуацији у Либији. Прошле недјеље Париз је разљутио Италију када је зауставио један воз из Италије због опасности од демонстраната који […]

уторак, 26 априла, 2011 / 09:44

Француски предсједник Никола Саркози и италијански премијер Силвио Берлускони састаће се данас у Риму да би покушали да превазиђу кризу у француско-италијанским односима о питању таласа имиграната из сјеверне Африке, а разговараће и о ситуацији у Либији.

Прошле недјеље Париз је разљутио Италију када је зауставио један воз из Италије због опасности од демонстраната који су у возу пратили имигранте из Туниса.

С друге стране, Француска је незадовољна због одлуке Италије да изда боравишне дозволе за 20.000 држављана Туниса, који су стигли на њене обале од почетка јануара и који би тако могли да се придруже својим рођацима у Француској и у другим земљама Европе.

На дневном реду наћи ће се и питање ситуације у Либији.

Обје државе званично су признале либијске побуњенике и у ову земљу послале војне савјетнике.Оставите одговор