Берић из СДС: Тегелтија акцизне паре врати возачима, не крпи рупе у буџету

Посланик Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске Душан Берић позвао да је данас министра финансија Републике Српске Зорана Тегелтију да са својим партнерима пронађе начин да Република Српска добије паре које су узели од њених возача по основу акциза.

четвртак, мај 24, 2018 / 23:56
"Министар финансија би морао знати да су то намјенска средства за изградњу путева. Средства од акциза узета од возача би требало да се троше на изградњу а не на крпљење буџетских рупа и за ненамјенску потрошњу. Тегелтија мора да каже за шта ће бити утрошене паре које се налазе на рачунима пословних банака – да ли за изградњу ауто-путева или за отплату дугова "Аутопутева Републике Српске" – истакао је Берић.
Берић истиче да је недопустиво да наплатне кућице на ауто-путу Бања Лука – Градишка коштају више од 3,5 милиона марака и подсјећа да прије свега треба уколнити кућице у Гламочанима које су однијеле неколико живота.
"Наплатне кућице у Гламочанима су однијеле два живота и до данас нису уклоњене, а да ствар буде гора постављене су на мјесту на којем нису ни требале да се налазе. Умјесто да ријеше тај проблем, у власти намјеравају да граде нове и то за више од 3,5 милиона марака" – поручио је Берић.


Оставите одговор