Београдски фантом (Beogradski fantom)

Вјерујем да сте за овај филм чули како је у њему редитељски одлично уклопљен играни и документарни дио. Е па није.

уторак, 26 марта, 2013 / 19:27

Очајно је уклопљено. Екипа се заглавила између документарца који у правили склапајући причу за филм, па су одлучили да направе бућкуриш.

Филм је потенцијално сјајан. Има одличну причу, акцију, мистерију, мало политике, прошло вријеме, музику, све елементе да ваља. Онда се неком учинило битно да људи чују шта неке прдоње из плусквамперфекта попут Горана Марковића и Марка Јанковића, те директних учесника догађаја, имају рећи о том времену.

И ајде да су то у десетак минута рекли на отварању филма, да млади схвате каква је тежина тих догађаја била, како су очевици то доживјели…

Али не! Играни филм се свако мало сјецка да би вам ови објашњавали шта је било и шта ће бити. Замислите акциону причу гдје неко сједи поред вас и минут прије каже "сад ће бити ово” "он ће сад побјећи овако” "ово је уништавање доказа, пази, ово је смишљено”. Дакле фрустрирајући ужас.

А нигдје тако добро није урађена реконструкција прошлог доба у домаћем филму, глумци добри, све на нивоу, али опет тај несретни документарац. Да ли ће неко објавити ДВД само играних дијелова, или направити нову монтажу?