Београд: Промоција изабраних дјела Џонија Штулића

БЕОГРАД – У београдској књижари „Илегала“ синоћ су промовисана изабрана дјела највећег бунтовника рок сцене бивше Југославије Бранимира Џонија Штулића. Дјела чине комплет од 14 књига Бранимира Штулића, као и двоструки лајв диск са посљедњих концерата његове групе "Азра" у Бањој Луци и Мостару из 1990. године. Чак 10 књига из комплета су Штулићеви преводи […]

четвртак, октобар 21, 2010 / 10:02

БЕОГРАД – У београдској књижари „Илегала“ синоћ су промовисана изабрана дјела највећег бунтовника рок сцене бивше Југославије Бранимира Џонија Штулића.

Дјела чине комплет од 14 књига Бранимира Штулића, као и двоструки лајв диск са посљедњих концерата његове групе "Азра" у Бањој Луци и Мостару из 1990. године.

Чак 10 књига из комплета су Штулићеви преводи античких мислилаца, књижевника и историчара, на којима је овај контроверзни аутор и један од највећих мистичара југословенске рок сцене радио посљедњих 20 година у добровољном изгнанству.

Штулић је превео античка дјела на свој начин, јер је закључио да их нико није "прочитао" како треба, а

преводи су на "Џонијевом језику", једином који он зна, а то је мјешавина свих балканских језика и наречја.

Ту су и текстови пјесама групе "Азра", као и биографија са коментарима и књига коју чине новински текстови.

Укупно 2 500 страница књига прати и двоструки ЦД, а, на изричит Штулићев захтјев, биће продаване искључиво у комплету по цијени од 14 000 динара, док ће компакт диск моћи да се купи одвијено, али у ограниченом тиражу.

Дјела су објављена у издању "Плато букса" и "Балканске партије рада", а издавач очекује да ће бити хит на предстојећем Сајму књига у Београду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *