Београд: Премијера филма о трговини људима

Телевизијски филм „Сестре” у режији Владимира Паскаљевића премијерно ће битиприказан вечерас у 20 сати у Великој дворани Дома омладине. Ријеч је о драми заснованој на истинитим догађајима, о потресној причи о двије сестре, жртвама трговине људима, које су дуго биле затворене у борделу у српској провинцији са још неколико младих дјевојака. Свака је на различит […]

недеља, април 10, 2011 / 13:03

Телевизијски филм „Сестре” у режији Владимира Паскаљевића премијерно ће битиприказан вечерас у 20 сати у Великој дворани Дома омладине.

Ријеч је о драми заснованој на истинитим догађајима, о потресној причи о двије сестре, жртвама трговине људима, које су дуго биле затворене у борделу у српској провинцији са још неколико младих дјевојака.

Свака је на различит начин доживјела околности у којима се нашла: без слободе кретања, уз суровост и понижења, пристајале су на сексуално искориштавање. Оно што дјевојке повезује јесте неинформисаност и жеља за бољим животом.

Аутори овог ТВ пројекта и сценаристи Милена Марковић, Владимир Паскаљевић и Бојана Маљевић промијенили су имена, тачна мјеста догађаја и поједине детаље радње, а због трагичне приче о судбини девојака жељели су да кроз филм утичу на подизање свијести јавности о овом актуелном свјетском проблему, јер је, како сматрају, кроз документарну форму немогуће приказати доживљај жртве.

Иако су се судбине конкретних жртава дешавале у протеклим годинама, у филму су смјештене у садашње вријеме, тачније после „отварања граница” у Србији.

У филму играју: Ивана Вуковић, Ана Маљевић, Ана Мандић, Љуба Бандовић, Велимир Бата Живојиновић, Бојана Маљевић, Игор Ђорђевић, Милица Михајловић и Борис Исаковић.

Реализован у продукцији „Монте ројал пикчерса”, филм „Сестре” један је од побједника конкурса Европске уније „Подршка медијима у области европских интеграција”, добио је донацију ИОМ-а (Међународна организација за миграције), а реализован је уз помоћ Владе Републике Србије.

Према најавама организатора, премијери „Сестара” присуствоваће, поред аутора и глумаца, предсједник Владе Републике СрбијеМирко Цветковић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, Шеф делегације Европске уније амбасадор Венсан Дежер, Шеф мисије ИОМ Грегоар Гудштајн…

Ово остварење, за којесе наводи да не би требало да га гледају млађи од 13 година, биће приказиваноу Дому омладине Београда до 15. априла. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *