Белгијска компанија купила \’\’Делта макси групу\’\’

Међународни ланац малопродајних објеката из Белгије "Делхаиз груп" постигла је споразум о куповини 100 одсто компаније "Делта макси групе" за 932,5 милиона евра, укључујући и нето дуговања од 300 милиона евра. Трансакција, за коју се очекује да буде завршена у трећем кварталу ове године, обухвата власништво у некретнинама над више од половине продавница у Србији […]

четвртак, 3 марта, 2011 / 11:07

Међународни ланац малопродајних објеката из Белгије "Делхаиз груп" постигла је споразум о куповини 100 одсто компаније "Делта макси групе" за 932,5 милиона евра, укључујући и нето дуговања од 300 милиона евра.

Трансакција, за коју се очекује да буде завршена у трећем кварталу ове године, обухвата власништво у некретнинама над више од половине продавница у Србији и седам дистрибутивних центара "Делта макси групе".

Куповина "Делта макси групе" уговорена је на основу међусобно постигнутих договора и законских услова, укључујући одобрење овог спајања од надлежних институција у Србији, Бугарској, Црној Гори и Албанији, саопштено је из "Делхаиз групе".

Предсједник и генерални директор "Делхаиз групе" Пјер-Оливијер Бекерс рекао је да је компанија изузетно задовољна овом трансакцијом која у потпуности подржава убрзани раст промета "Делхаиза", што је један од кључних приоритета такозваног "њу гејм" плана.

"Предвиђамо значајан раст прихода и синергијски ефекат из интеграције ових нових тржишта на наше пословање у Европи. Југоисточна Европа ће и даље бити веома перспективан регион у погледу економског раста и куповне моћи потрошача, што погодује даљој модернизацији у области малопродаје", истакао је Бекерс.

Према његовим ријечима, компанија ове године очекује укупан приход од око 3,4 милијарде евра који ће бити остварени у мрежи са више од 800 продавница, а ова трансакција представља важан корак у успостављању географске равнотеже портфолија

"Делхаиз групе" између САД, Европе и Азије.

"Делта макси група", чије је сједиште у Београду, основана је 2000. године. Данас посједује око 450 малопродајних објеката у Србији, Бугарској, БиХ, Црној Гори и Албанији. У Србији има око 350 радњи, што га чини свеприсутним малопродајним ланцем, а и у остале четири државе "Делта макси група" заузима значајне позиције.

"Делхаиз груп" је међународни ланац малопродајних објеката из Белгије који је присутан у шест држава на три континента. Прошле године остварила је приход од 20,8 милијарди евра са 2 800 продавница. Запошљава око 137 000 људи и чланица је берзе Еуронекст Брисел и Њујоршке берзе.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор