20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Бејрутска експлозија одувала и трећег министра Владе Либана

Министарка правде Либана Мари-Клод Наџм поднијела је данас оставку и тако постала трећи члан владе који одлази са функције послије експлозије у бејрутској луци у којој је погинуло више од 150 људи.

понедељак, 10 августа, 2020 / 17:19

У недјељу су министри информација и заштите животне средине залупили вратима владе Хашана Диаба.

Либански министар екологије Катар Демианос најавио је синоћ да подноси оставку. Претходно је оставку дала министарка информација Манал Абдел Самад.

Истражни судија је почео данас да испитује шефове безбједносних агенције Либана у вези са експлозијом.

Судија Хасан ал Хоури почео је да испитује шефа Државне безбједности, генерала Тонија Салибу, јавила је званична новинска агенција.

Не наводећи детаље, агенција је јавила да ће се наставити испитивање и осталих генерала.

У експлозији у бејрутској луци погинуло је 158 људи и 6.000 је рањено, а још око 20 се води као нестало.

Експлозију је изазвала детонација 2.750 тона амонијум нитрата ускладиштеног шест година у луци у Бејруту без мјера предострожности.

Либанци за експлозију криве немар и лоше управљање због чега су избили протести и све су чешћи позиви да владини званичници поднесу оставку.Коментариши