Бећировић: Сејдић-Финци помјерени са мртве тачке

Потпредсједник СДП-а БиХ Денис Бећировић изјавио је да је, према информацијама којима располаже, у разговорима политичких лидера у Прагу о провођењу одлуке Европског суда за људска права у случају "Сејдић-Финци" дошло до помјерања са мртве тачке. „Дошло се до одређених рјешења када је ријеч о Дому народа, а за очекивати је да ћемо уз мало […]

уторак, 3 децембра, 2013 / 14:16

Потпредсједник СДП-а БиХ Денис Бећировић изјавио је да је, према информацијама којима располаже, у разговорима политичких лидера у Прагу о провођењу одлуке Европског суда за људска права у случају "Сејдић-Финци" дошло до помјерања са мртве тачке.

„Дошло се до одређених рјешења када је ријеч о Дому народа, а за очекивати је да ћемо уз мало више конструктивног приступа доћи до преосталих рјешења“, рекао је Бећировић новинарима.

Он је додао да је за постизање компромиса потребно да све политичке странке из оба ентитета отворе мало више простора за договор и да не иду са закованим ставовима.

„Компромис не смије бити губитак и пораз за ову земљу. Из компромиса мислим да сви заједно можемо извући бенефит за све народе и грађане БиХ“, сматра Бећировић, који је и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Рагуж: Нисмо постигли договор око избора делегата и чланова Предсједништва

Предсједник ХДЗ 1990 Мартин Рагуж рекао је Срни да на састанку политичких лидера из БиХ у Прагу није постигнут коначан договор о избору делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и чланова Предсједништва БиХ.

„Разговори су завршени јутрос око 4.00 часа, и биће настављени на експертском нивоу у четвртак и петак, 5. и 6. децембра, у Сарајеву. Највећи дио питања у вези са избором делегета у Дом народа је ријешен, али коначан договор није постигнут“, нагласио је Рагуж.

Он је додао да нема пресудног, завршног искорака ни када је у питању избор чланова Предсједништва БиХ, а који се односи на ненаметање изборне воље било коме.

Рагуж је рекао да је уложен велики труд и да не треба одустајати. „Наставићемо трагати за рјешењем и уколико до њега дође у Сарајеву, завршни састанак, који би резултовао потписима, требало би да буде одржан у Бриселу“, истакао је Рагуж.Оставите одговор