Бећировић: Поштоваћу исход гласања

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић изјавио је данас да је иницијатива СДС-а о његовој смјени са функције члана Колегијума овог дома легитимна, те да ће као легалиста поштовати исход гласања Представничког дома. “Свака иницијатива у складу са пословником Представничког дома је легитимна и њу треба поштовати. Какав ће њен исход бити зависи […]

недеља, 12 јануара, 2014 / 14:05

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић изјавио је данас да је иницијатива СДС-а о његовој смјени са функције члана Колегијума овог дома легитимна, те да ће као легалиста поштовати исход гласања Представничког дома.

“Свака иницијатива у складу са пословником Представничког дома је легитимна и њу треба поштовати. Какав ће њен исход бити зависи од гласања, а као легалиста поштоваћу сваку легално донесену одлуку у Представничком дому”, рекао је новинарима Бећировић, који је данас у Сарајеву учествовао на сесији Круга 99.

Бећировић каже да никада неће пристати да га, како је рекао, неки дисциплинују поруком “или ћете ћутати и посматрати како неки руше БиХ или нећете бити на тој функцији”.

Он сматра да међународна заједница сноси велики дио одговорности за тренутно стање у земљи, јер је креирала такву атмосферу да је постало легитимно да се позива на рушење БиХ и отцјепљење. Бећировић је позвао међународну заједницу да “промијени курс”.

Бећировић је поновио да постоје људи и пројекти који желе да БиХ нестане са политичке карте Европе, наглашавајући да су напади на суверенитет почели након рушења такозваног априлског пакета, када је дошло до промјене климе договорања у земљи и до новог курса међународне заједнице.

Клуб посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ покренуо је 10. јануара иницијативу за смјену Дениса Бећировића са функције члана Колегијума тог дома због квалификација које је изнио на рачун обиљежавања 9. јануара Дана Републике Српске.Оставите одговор