Барселона наплаћује гледање тренинга

Фудбалски клуб Барселона наплаћиваће улаз на предстојећи отворени тренинг прве екипе да би повећала приходе. Шампион Европе и Шпаније саопштио је данас да ће чланови клуба моћи бесплатно да гледају тренинг на Мини стадиону, поред Ноу Кампа, као и да ће моћи да поведу три госта. Они који нису чланови мораће, међутим, да плате пет […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 20:16

Фудбалски клуб Барселона наплаћиваће улаз на предстојећи отворени тренинг прве екипе да би повећала приходе.

Шампион Европе и Шпаније саопштио је данас да ће чланови клуба моћи бесплатно да гледају тренинг на Мини стадиону, поред Ноу Кампа, као и да ће моћи да поведу три госта.

Они који нису чланови мораће, међутим, да плате пет евра да би гледали Лионела Месија, Чавија Ернандеса и Андреса Инијесту како вјежбају.

Тренутни предсједник Сандро Росел користио је сасвим нове и незабиљежене методе у покушају да смањи велики дуг клуба. Барселона дугује 369 милиона евра, а прошле сезоне је изгубила девет милиона, иако је освојила првенство Шпаније и Лигу шампиона.

Барселона је саопштила да је клуб често наплаћивао гледање тренинга, да се то исто радило за вријеме мандата прошлог предсједника, Ђоана Лапорте, као и да је тај потез неопходан из безбједносних разлога.

Клупски шампион свијета недавно је потписао уговор вриједан 171 милион евра са Катарском фондацијом, која је тако постала први спонзор на дресовима клуба у историји клуба, дугачкој 112 година.

Барселона је раније ове године укинула свој бејзбол клуб послије 80 година постојања, а смањила је и трошкове за 12 мањих спортова.

Дугови највећег ривала Барселоне, Реал Мадрида, на сличном су нивоу, али краљевски клуб није наплаћивао навијачима присуство отвореном тренингу екипе у августу, када је на Сантјаго Бернабеу дошло 57.000 људи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *