Барашин: Више оптужница за злочине над Србима

Главни тужилац Бих Милорад Барашин изјавио је да је Тужилаштво БиХ у протеклих неколико година подигло више оптужница за ратне злочине у којим су жртве припадници српског народа него нека тужилаштва за 15 година постојања. "То је чињеница која се често прећуткује. У Тужилаштву БиХ имамо предмете у којим се ради о страдању Срба у […]

четвртак, 12 маја, 2011 / 11:33

Главни тужилац Бих Милорад Барашин изјавио је да је Тужилаштво БиХ у протеклих неколико година подигло више оптужница за ратне злочине у којим су жртве припадници српског народа него нека тужилаштва за 15 година постојања.

"То је чињеница која се често прећуткује. У Тужилаштву БиХ имамо предмете у којим се ради о страдању Срба у Коњицу, Сарајеву, средњој Босни, Мркоњић Граду, затим у крајишким општинама, Посавини. У неким предметима подигнуте су оптужнице, неки су у фази истраге, неки су окончани и то строгим казнама", рекао је Барашин за "Фокус".

Он је истакао да се у БиХ не смију селективно посматрати предмети ратних злочина, наводећи да се медији селективно интересују за предмете страдања само једног народа, а занемарују страдање другог.

Барашин је најавио да ће друга половина ове године биће кључна за доношење тужилачких одлука у неким предметима који су већ дуже времена у раду, наводећи, између осталог, да се за крај овог мјесеца или почетак наредног спрема подизање оптужнице против злочиначке организације у вјероватно најсложенијем предмету организованог криминала који ће се, како каже, изучавати на студијима криминалистике.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор