Барашин не одлази!

Милорад Барашин остаје на мјесту главног тужиоца БиХ – рекао је данас Срни портпарол Тужилаштва Борис Грубешић, демантујући писања да ће Барашин ускоро напустити ову функцију. "Ријеч је о нетачној и исконструисаној информацији", истакао је Грубешић. Сарајевски дневни лист "Сан" објавио је данас информацију да ће Барашин у наредних дведесетак дана напустити функцију главног државног […]

уторак, 21 јуна, 2011 / 12:01

Милорад Барашин остаје на мјесту главног тужиоца БиХ – рекао је данас Срни портпарол Тужилаштва Борис Грубешић, демантујући писања да ће Барашин ускоро напустити ову функцију.

"Ријеч је о нетачној и исконструисаној информацији", истакао је Грубешић.

Сарајевски дневни лист "Сан" објавио је данас информацију да ће Барашин у наредних дведесетак дана напустити функцију главног државног тужиоца.

Позивајући се на своје изворе, "Сан" пише да су Барашину високи званичници међународне заједнице већ предложили и савјетовали да се сам повуче с чела Тужилаштва БиХ, али да је он у неколико наврата јавно поручио да неће поднијети оставку и да ће на положају главног тужиоца БиХ остати још три и по године.

Извори овог листа тврде да се посљедњих неколико дана ситуација промијенила и да је наводно он сам пристао да оде са мјеста главног тужиоца.

Као повод за напуштање функције првог човјека Тужилаштва наведене су Барашинове наводне везе са лицима која се баве шверцом оружја, а замјера му се и на потезима које је повлачио у неким другим случајевима.