Бањолучки Водовод искључио воду и Челинцу

Бањолучко предузеће "Водовод" иљкучило је воду Челинцу, а најављено је да ће та пракса бити настављена и наредних дана како би се нормализовало водоснабдијевање корисника у Бањој Луци. Вода је Челинцу искључена изненада јуче од 17.00 до 23.00 часа. Директор челиначког комуналног предузећа "Водовод" Милош Зељић рекао је да је ово предузеће немоћно и да […]

четвртак, 8 августа, 2013 / 12:50

Бањолучко предузеће "Водовод" иљкучило је воду Челинцу, а најављено је да ће та пракса бити настављена и наредних дана како би се нормализовало водоснабдијевање корисника у Бањој Луци.

Вода је Челинцу искључена изненада јуче од 17.00 до 23.00 часа.

Директор челиначког комуналног предузећа "Водовод" Милош Зељић рекао је да је ово предузеће немоћно и да све зависи од испоручиоца воде.

"Синоћ и данас имамо низ примједби наших корисника који редовно плаћају своје обавезе. Неки од њих нису у стању нормално обављати своју привредну дјелатност и пријете нам тужбама ако се рестрикције воде наставе", истакао је Зељић.

Према његовим ријечима, овакав начин уштеде воде је дискутабилан, јер пред искључење корисници стварају резерве воде, а неутрошену врло често просипају када се поново отворе вентили.

Зељић је додао да се увођење рестрикције не може доводити у везу са великим дуговањима овог предузећа према бањолучком "Водоводу".

Он је навео да предузеће "Водовод" из Челинца дугује бањолучком "Водоводу" око 2,3 милиона марака, али да су ти дугови из ранијег периода.

"Посљедњих година редовно измирујемо текућу потрошњу, а стари дугови се једино могу ријешити договором у сарадњи са локалним заједницама и Владом Републике Српске, јер су дугови знатно увећани баш у вријеме кад су комунална предузећа била у надлежности републичких институција", нагласио је Зељић.