Бањолучки СДС – модификација „Правде за Давида“

Без обзира на континуиране поразе, а поготово овај посљедњи у којем је сва кампања била базирана на криминалистичкој истрази, СДС је толико кадровски ослабљен да је то и даље тема у саопштењима ГрО Бања Лука.

четвртак, 5 децембра, 2019 / 00:39

Како се уклапају теме „уједињавање народа“ и „Тата Лав“ са фондацијом из Аустрије, односно Покретом правде као политичком конкуренцијом, у политику националне странке која вуче традиције од Радована Караџића; тек СДС у Бањој Луци се држи исте деградирајуће приче као покварена плоча. а саопштење доносимо у цјелости:

Тражиоци истине и правде

Протекла година у нашем граду ће остати упамћена по репресији над нашим суграђанима, еколошкој катастрофи која се покушала заташкати, поскупљењима комуналних услуга и новим задужењима, поручили су данас из Градске организације СДС Бањалука.

На конференцији за новинаре одржаној испред Градске управе одборник СДС Александар Петковић је  рекао да су градске власти у овом периоду учиниле много ствари на штету грађана и да упорно покушавају представити слику стања које не одговара стварности.

„Ово је година репресије над грађанима Бањалуке који траже истину за убијеног суграђанина“, истакао је Петковић.

Каже, да се 2019. може назвати и годином поскупљења у којој је поред поскупљења воде први пут  у Бањалуци уведено плаћање паушала за услуге „Водовода“.

„Поред тога одвоз смећа је поскупио за 20 одсто што је друго овакво поскупљење од кад је градско предузеће прешло у приватно власништво“,  рекао је Петковић.

Борис Шукало, члан ГО СДС Бањалука, је позвао градоначелника Игора Радојичића да упути извињење Бањалучанима, након што је Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци утврдио да је све оно за шта их је оптуживао поводом дешавања од 30. децембра прошле године било нетачно.

„Тада је оптуживао за вандализам разбојништво, уништавање музичке опреме, саботирање концерта естрадног умјетника итд. Сви знамо какав је прогон људи који су само тражили истину и правду услиједио након тога“, рекао је Шукало.

Подсјетио је да су Радојичићеве оптужбе услиједиле упркос томе што су власници  музичке опреме изјавили да није дошло до никаквог оштећења и чињеници да је естрадни умјетник рекао да ни по коју цијену не би наступао у атмосфери која је настала због неријешеног убиства.

Бојан Бабић, предсједник Актива младих ГО СДС Бањалука, је рекао да у грађевинским радовима у Граду неријетко нису испоштована основна правила струке чиме су проузроковани велики проблеми.

„Типичан такав примјер је клизиште које је настало поред новоизграђеног Зеленог моста, због којег је већ исељена једна кућа, а у опасност је доведена и имовина других људи који живе на тој локацији“, навео је Бабић.

Активиста Давидијанац, опозициони политичар

Александар Глувић, члан ГО СДС Бањалука, је рекао да се понашање власти приликом еколошке катастрофе са пираленом у бањалучком Инцелу не смије заборавити

„Имали смо игнорантски однос власти према овом проблему у тренутку појављивања информација да је дошло до еколошке катастрофе“, подсјетио је Глувић.

 Поручио је да је се у Бањалуци мора увести систем мјерења загађености зрака.

„Тај проблем није лако рјешив и у наредном периоду му се мора озбиљно приступити како би смо имали чист и еколошки град, какав Бањалуке и треба да буде“, рекао је Глувић.Оставите одговор